15 Soorten Vetverbrandend Voedsel

15-soorten-vetverbrandend-voedsel Je hebt besloten dat het tijd wordt om de knop om te zetten en gezonder te gaan eten. Maar welk voedsel moet je nu eigenlijk eten als je snel vet wilt verbranden?

Je hebt misschien ooit de term negatieve calorie voedsel voorbij horen komen. Dit is voedsel waarvan wordt beweerd dat er meer energie voor nodig is om ze te verteren dan ze zelf bevatten.

Eerst maar even een misverstand uit de weg ruimen…

Negatieve calorie voedsel is een mythe. De enige uitzondering is ijskoud water. Als je dit drinkt dan kost het je lichaam energie om weer op temperatuur te komen. Omdat water zelf nul calorieën bevat verbrand je hierdoor dus echt meer energie dan je binnenkrijgt.

Voor de rest levert ieder soort voedsel meer calorieën dan het je lichaam kost om het te verbranden.

Er is echter wel voedsel dat helpt bij het vet verbranden. Dit voedsel bevat niet alleen relatief weinig calorieën, maar ook de belangrijke voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren, zoals vezels, eiwitten, vitamines en gezonde vetten.

We hebben het hier over natuurlijk voedsel. Voedsel dat niet uit een blik of potje komt en waar geen kunstmatige geur, kleur en smaakstoffen aan zijn toegevoegd.

De volgende 15 soorten voedsel helpen bij het vet verbranden. Ze zitten ook vol voedingsstoffen die nodig zijn voor een goede gezondheid. Daarnaast helpen ze om je bloedsuikerspiegel op peil te houden en insuline pieken te voorkomen. Dit helpt op zijn beurt weer om je hongergevoel te onderdrukken.

Bonen

Rijk aan vezels, eiwitten en ijzer. Bonen zijn erg voedzaam en een enkele portie is genoeg om uren lang geen last te hebben van hongergevoel. Er zijn veel verschillend soorten zoals bruine bonen, witte bonen, tuinbonen, kidneybonen enz. Bonen zijn goed voor het in balans houden van je bloedsuikerspiegel..

Knoflook

Rijk aan vitames A,C en D. Bevat ook allicine wat een bewezen antibacteriële werking heeft. De allicine in knoflook helpt ook bij het verlagen van cholesterol en bloeddruk. De meeste allicine zit in verse knoflook. Als je de knoflook verwarmt dan breekt het grootste gedeelte van de allicine af zodat de werking dus een stuk minder wordt. Voor het beste resultaat voege je een beetje geperste knoflook toe aan het eten vlak voordat je het serveert.

Wortels

Bevatten caroteen en dit wordt omgezet in vitamine A. Caroteen versnelt de stofwisseling en stimuleert daardoor de vetverbranding.

Appelcider Azijn

Wordt gezien als wondermiddel tegen allerlei kwaaltjes van hoofdpijn tot kalknagels. Het azijnzuur in de appelcider azijn versnelt de stofwisseling en zorgt voor een snellere spijsvertering. Het bevordert de afbraak van vet en zorgt voor een verminderde opname van voedingvetten. Appelcider azijn ontgift het lichaam, helpt bij ontslakking en is goed voor de algehele gezondheid. Het is goed te gebruiken in dressings voor salades. Als hulp bij het afvallen, probeer eens het volgende cocktailtje:

  • 2 eetlepels appelcider azijn
  • 2 eetlepels heet water
  • 1 eetlepel honing
  • Doe dit twee keer per dag als hulp bij het afvallen en ter bevordering van de algehele gezondheid.

Leer meer over de voordelen van appelcider azijn bij het afvallen

Ui

Bevat mineralen en olieën die bevorderlijk zijn bij vet verbranden en het versnellen van je stofwisseling. Uien zijn rijk aan vitamine C. Ook bevatten ze di-allyl-di-sulfide wat heel effectief is bij de reiniging van het lichaam.

Tomaten

Hoog vitamine C gehalte. Bevat lycopeen. Dit is een antioxidant die goed is tegen hart en vaatziekten, kankerremmend werkt en het hongergevoel onderdrukt. Tomaten, zij het gekookt, rauw, gebakken, getoomd of gepureerd, zijn zeer goed voor de algehele gezondheid.

Ontdek de 7 simpele trucs die je vandaag nog kunt toepassen om direct sneller vet te gaan verbranden. Download ons GRATIS e-boek

Selderij

Werkt vochtafdrijvend. Bevat calcium en stimuleert het endocrien systeem. Het helpt bij het afbreken van vet in je lichaam. Bevat ook belangrijke mineralen zoals ijzer en magnesium.

Komkommer

Stimuleert de nieren en help ze bij het verwijderen van urinezuur. Urinezuur is een afvalproduct dat gevormd wordt door de afbraak van purines. Als urinezuur verwijderd is wordt de afbraak van vet gestimuleerd.

Asperges

Rijk aan vitamine E. Werkt vochtafdrijvend. Stimuleert en versnelt de stofwisseling. Helpt bij het afbreken van vet zodat het lichaam dit effectiever kan verwijderen.

Bieten

Een krachtige vochtafdrijver die de werking van de lever en nieren ondersteunt. Bevat antioxidanten die het imuunstelsel stimuleren en een kankerremmende werking hebben. Helpen bij de vertering van voedsel.

Sla

Heeft een remmende werking op het omzetten van suiker en andere koolhydraten in vet. Bevat minerale die een reinigende werking hebben. Werkt vochtafdrijvend en helpt bij het afbreken van vet. Ook alle andere vormen van groene bladgroente zoals spinazie, andijvie, rucola, waterkers of boerenkool zijn goede keuzes binnen een vet-verbrandend dieet.

Olijfolie

Bevat goede onverzadigde vetzuren en werkt cholesterolverlagend. Het verkleint de kans op hart en vaatziekten.

Appels

Rijk aan vezels. Onderdrukken het hongergevoel. Houden het bloedsuikerspiegel op peil. Bevatten weinig calorieën en zijn rijk aan water. Helpen bij de zuurstoftoevoer naar het bloed. Bevorderen de stofwisseling. Ook appels zijn onmisbaar bij het afvallen en vet verbranden.

Haver

Haver is heel vezelrijk en werkt cholesterolverlagend. Het is ontzettend voedzaam en geeft je een grote hoeveelheid energie.

Kalkoen

Geliefd bij bodybuilders. De eiwitten in kalkoen verhogen de stofwisseling en helpen bij de vetverbranding. Ook helpt het bij de aanmaak van spiervezels.

Dat zijn ze dan. 15 soorten voedsel die helpen bij het vet verbranden en die goed zijn voor je algehele gezondheid. Door dit voedsel op een verstandige manier in je dieet op te nemen zul je werken aan een snellere vetverbranding en een betere gezondheid, en wie wil dat nou niet?

Wil je je vet verbranding nog verder versnellen en kun je daarbij wel een steuntje in de rug gebruiken? Bekijk onze lijst beste vetverbranders.

 

Share

1 gedachte over “15 Soorten Vetverbrandend Voedsel”

  1. Bonen zijn veel verschillen in bijvoorbeeld bruine bonen zijn meestal alleen in pot te koop en ongelofelijk rijk aan calorieën. Dus als u bonen wilt eten moet je bonen kiezen die een groen laagje hebben, omdat die rijk aan verse vitamines zijn. ( Dit is een tip )

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.