4 Tips voor Startende Diëters

Wil je beginnen met een dieet? Deze 4 tips helpen je om een goede start te maken.

1. Ken je doelen met betrekking tot afvallen

Bepaal van te voren hoeveel je wilt afvallen. Weten hoeveel kilo’s je kwijt wil kan je helpen bij het uitkiezen van het dieet dat het beste bij je past. Als je veel wilt afvallen dan zul je waarschijnlijk baat hebben bij een gestructureerd afslankprogramma. Als je maar een paar kilo wilt afvallen dan kan het al genoeg zijn om beter te letten op wat je eet. Als je precies weet hoeveel je wilt afvallen dan heb je ook een concreet doel om naar toe te werken.

2. Ken Jezelf

Persoonlijkheid speelt ook een rol als het gaat om afvallen en dieet. Het is belangrijk om jezelf te kennen zodat je weet waar eventuele valkuilen liggen met betrekking tot het volgen van een dieet.

Ben je bijvoorbeeld impulsief, dan is het een goed idee om geen snacks of ongezond voedsel in huis te halen. Ben je een emotionele eter, onderzoek dan welke emoties of situaties de behoefte om te eten opwekken. Heb je de neiging om snel op te geven, zoek dan naar manieren om jezelf te blijven motiveren. Het is belangrijk om eerlijk te zijn tegen jezelf. Afvallen is al moeilijk genoeg dus je hoeft het niet nog moeilijker te maken door jezelf voor de gek te houden.

3. Dubbel op: Dieet en Beweging

De beste manier om snel af te vallen blijft het combineren van dieet en beweging. Zoek dus naast een dieet ook naar manieren om meer te bewegen. Dit kan al zo simpel zijn als de trap pakken in plaats van de lift of de auto iets vaker laten staan en de fiets pakken. Als je er wat tijd in steekt zul je verbaasd zijn hoeveel manieren je kunt ontdekken om meer te bewegen in je dagelijks leven.

4. Weet Waarom je wilt Afvallen

Om succesvol af te vallen, helpt het enorm als je precies weet waarom. Stel jezelf de volgende vragen voordat je begint met een afslankprogramma:

  • Ben ik er klaar voor om hiermee te beginnen?
  • Komt mijn motivatie vanuit mezelf of wordt het opgelegd door mijn omgeving, vrienden of familie?
  • Kan ik eventuele tegenslag overwinnen?
  • Kan ik me op dit moment 100% toeleggen op afvallen of spelen er daarnaast nog andere dingen die eerst moeten worden opgelost?

Door aandacht te besteden aan deze punten ben je beter voorbereid als je begint met een afslankprogramma.

Share

Plaats een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.