7 Tips Om Suikervrij Door Het Leven Te Gaan

tips-om-suikervrij-door-het-leven-te-gaanTe veel suiker eten is niet goed voor je. Wanneer je te veel suiker binnenkrijgt, verhoog je het risico op obesitas, hart – en vaatziekten en tal van andere gezondheidsproblemen en complicaties. Het advies is: niet meer dan 25 gram suiker per dag. Als je af wilt vallen liever nog minder. Maar probeer je daar maar eens aan te houden met al die bewerkte voedingsmiddelen in de supermarkt. Het zal je verbazen in hoeveel producten er toch heel sneaky suiker verwerkt zit. Bovendien zorgt suiker voor snelle pieken in je bloedsuikerspiegel, wat erg ongezond is en waardoor het erg lastig is om snel af te kunnen vallen. Minder suiker opnemen in je eetpatroon is daarom verstandig. Maar waar moet je beginnen? Deze 7 tips helpen je op weg!

1. Koffie zonder suiker

Die twee suikerklontjes die je routinematig in je kopje koffie gooit kunnen je suikeropname behoorlijk op laten lopen. Drink dus het liefst je koffie zonder suiker. Toch een extra smaakje aan je koffie toevoegen? Probeer dan eens een snufje kaneel. Kaneel gaat goed samen met de nootachtige smaak van koffie en is bovendien helemaal suikervrij.

2. Stop met frisdrank

Per blikje gewone cola kun je rekenen op zo’n 39 gram suiker en dat is al meer dan de aanbevolen hoeveelheid per dag. In plaats van gewone cola een blikje cola light? Ook dat is niet gezonder, want ‘light’ frisdranken zitten boordevol kunstmatige zoetstoffen die bepaald niet goed voor je zijn. Volgens een studie die is gepubliceerd in de Yale Journal of Biology and Medicine, zorgen die kunstmatige zoetstoffen in light dranken ervoor dat je juist te veel gaat eten. Kunstmatige zoetstoffen verminderen de honger helaas niet, waardoor je alleen maar meer behoefte hebt aan calorieën. Het werkt verslavend!

3. Eet een gezonde snack voor je boodschappen gaat doen

Onderzoekers van de Corneel University hebben uitgezocht dat wanneer je een gezonde snack eet voor je naar de supermarkt gaat er 25 procent meer kans is dat je als klant vervolgens meer groenten en fruit zal aanschaffen. Minder suikerhoudende producten in je winkelmandje, zorgen voor minder suikerhoudende producten in huis en dat betekent: minder suiker in je lichaam waardoor je lichaam bezig kan gaan met vet verbranden en afvallen! Eet bijvoorbeeld een appel of wat wortels voor je naar de winkel gaat.

4. Winkel met de omtrek van de supermarkt mee

Je appel is binnen en je bent in de supermarkt. Nu is het de kunst om vooral de buitenste gangpaden van de supermarkt te bewandelen. Waarom? Omdat de meeste supermarkten hier de afdelingen met groente en fruit, vlees en vis plaatsen. En dat zijn precies de producten waar jij je op moet focussen. Zo voorkom je dat je tussendoor wordt verleid door allerlei onweerstaanbare zoete of zoute snacks en zal je ze ook minder snel kopen. Strategisch shoppen noemen we dat!

5. Vind je favoriete specerij

Ketchup heeft een heerlijke zoetige smaak, maar dat is helaas zo omdat het boordevol suiker zit. Je frietjes of je tosti in deze goddelijke rode saus dopen heeft hetzelfde effect wanneer je dit zou bestrooien met een paar zakjes suiker. Als je dan toch al friet eet, switch dan eens naar kruiden of specerijen met minder suiker, bijvoorbeeld mosterd of azijn.

6. Drink meer water

Weet je zeker dat je honger hebt? Dorst kan zich vaak vermommen als honger. Om te bepalen of je echt honger hebt, kun je beter eerst een glas water drinken en even een moment wachten. Als je je goed voelt, probeerde je lichaam je waarschijnlijk te vertellen dat het uitgedroogd was. Niet meer, niet minder!

7. Maak je eigen saladedressing

Saladedressings bevatten doorgaans veel suiker. Zelfs wanneer ze zout en hartig smaken. Twee eetlepels dressing bevatten al een paar gram suiker. Maar vaak houd je je niet aan die twee lepels en giet je gaandeweg steeds meer over je salade. Dat smaakt misschien lekker, maar is niet erg gezond. Maak in plaats daarvan je eigen dressing. Het is eenvoudig en bovendien veel goedkoper! Met bijvoorbeeld olijfolie, mosterd, azijn en wat peper en zout, maak je in een handomdraai een pittige en smaakvolle dressing.

Wil jij weten hoe je kunt afvallen bij je buik? Klik dan hier.

Dit artikel werd geschreven door Jasper Alblas, auteur van het het populaire 7×7 Afslank Receptenboek.

Hoewel teveel suiker zeker slecht voor je is, kun je niet alle koolhydraten over één kam scheren. Ze vormen ook een belangrijke energiebron. Je hebt ze dus nodig. Het is veel belangrijker wat voor soort koolhydraten je eet en waar je ze vandaan haalt. Lees ook: Waarom Geraffineerde Koolhydraten Slecht Voor Je Zijn.

Share

Plaats een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.