7×7 Afslank Receptenboek van Jasper Alblas – Alles Wat Je Moet Weten

7x7afslank-receptenboekOok 2 kilo per week afvallen? Volgens Jasper Alblas, auteur van het ‘7×7 Afslank Receptenboek’ is dit heel goed mogelijk…zonder jezelf te verhongeren, ingewikkelde diëten te volgen of jezelf kapot te sporten. In zijn boek onthult hij alles wat je moet weten om snel, blijvend en gezond af te vallen.

Jasper doorbreekt op verfrissende, heldere en simpele wijze alle hypes die bestaan rond succesvol afvallen en legt je precies uit hoe je voor eens en altijd een strak, gezond en sterk lichaam krijgt. En zijn methodes werken… getuige de duizenden mensen die ze inmiddels met succes hebben toegepast.

Naast lekkere, praktische en betaalbare recepten vind je ook uitgebreide informatie en tips die je helpen om afslanken leuk, makkelijk en automatisch te maken… en dat voor minder dan de volgende proteïne shake, voedingssupplement of afslankpil je zou kosten.

Jasper heeft niet alleen een zeer uitgebreide kennis van wat erbij komt kijken om succesvol af te vallen… hij weet het ook nog eens op een zeer eenvoudige en duidelijke wijze over te brengen. In plaats van alleen maar blindelings de recepten te volgen, weet je na het lezen van dit boek ook waarom juist deze manier van eten zo effectief is.


7x7-afslank-receptenboek-album-1Update: Vanwege het enorme succes van het receptenboek, heeft Jasper inmiddels een vervolg editie van het originele boek uitgebracht genaamd ‘7×7 Afslank Receptenboek – Album 1’. Dit nieuwe deel bevat weer een hele stapel nieuwe recepten waarmee je snel, gezond en blijvend zult afvallen.

Download nu gratis een voorbeeld hoofdstuk van het nieuwe boek in pdf formaat via de officiële website.

Het originele e-boek is natuurlijk nog steeds verkrijgbaar. Je vind het hier.


Inmiddels hebben de recepten van Jasper al meer dan 5000 mensen geholpen om succesvol en blijvend af te vallen.

Kortom… de recepten doen wat ze beloven. Dit is – helaas – iets wat tamelijk uniek is in de wereld van diëten en afslankproducten.

De recepten uit het 7×7 Afslank Receptenboek:

 • zijn makkelijk en voordelig te maken
 • worden bereid met uitsluitend natuurlijke producten
 • zijn geschikt voor iedereen (zelfs voor de drukste mensen)

recepten-jasper-alblas

 

In het 7×7 Afslank Receptenboek ontdek je onder andere:

 • Hoe je twee kilo vet per week kunt verbranden op een gezonde manier, zonder dat je een streng dieet hoeft te volgen, jezelf moet verhongeren of zware trainingen hoeft te doen.
 • 49 vet verbrandende recepten (7 recepten voor iedere dag van de week), met stap-voor-stap bereidingsinstructies, die je zullen helpen om de komende 30 dagen makkelijk 10 kilo af te vallen.
 • Hoe je recepten maakt die je meteen een voldaan gevoel geven terwijl ze je tegelijkertijd helpen afvallen.
 • Wat de meeste mensen niet weten over hardlopen en waarom dit zeker niet de meest effectieve manier is om van je overtollige vet af te komen.
 • Handige boodschappenlijsten (een voor iedere dag van de week) die je precies vertellen wat je voor iedere dag in huis moet halen.
 • Waarom lange, lage intensiteit cardio trainingen averechts werken tijdens een dieet en wat je dan wel moet doen.
 • De 10 meest ongezonde ontbijten, waarvan je dacht dat ze gezond voor je waren, die juist bijdragen aan je overgewicht… en wat je dan wel het beste als ontbijt kunt eten.
 • Uitgebreide informatie over verschillende voedingsstoffen en hoe je ze het beste kunt gebruiken (of juist beter kunt voorkomen) binnen je dieet als je blijvend wilt afvallen.

Wat voor soort dieet is het 7×7 Afslank Receptenboek?

Zelf noemt Jasper Alblas het liever geen dieet maar een middel naar een gezonde levensstijl. ‘Dieet’ verwijst meestal naar een tijdelijke verandering in je voedingspatroon. De resultaten zijn dan ook meestal net zo tijdelijk.

De recepten in het 7×7 Afslank Receptenboek zijn nu juist bedoeld om blijvende veranderingen in je eetgewoonten en levensstijl aan te brengen.

OK, het is geen ‘dieet’… maar om wat voor recepten gaat het precies?

Het gaat om koolhyrdaatarme en eiwitrijke recepten. In dat opzicht is de methode vergelijkbaar met andere eiwitrijke diëten zoals bijvoorbeeld het paleo-dieet.

eiwitrijk-recept

Waarom de combinatie koolhydraatarm en eiwitrijk?

Volgens Jasper zijn het vooral koolhydraten die de oorzaak zijn van overgewicht. Betekent dit dat je koolhydraten volledig moet vermijden? Nee. In bijna alles wat je eet zitten koolhydraten. Je hebt echter simpele (enkelvoudige) en complexe koolhydraten. Het belangrijkste is waar je ze vandaan haalt.

Simpele of enkelvoudige koolhydraten worden snel opgenomen. Ze zorgen voor een snelle stijging van je bloedsuikerspiegel. Dit veroorzaakt hongerpieken. Het resultaat? Je gaat meer eten. Enkelvoudige koolhydraten vind je vooral in bewerkt voedsel zoals koek, snoep, ijs, frisdrank en kant-en-klaar voer.

Complexe koolhydraten worden langzamer opgenomen. Hierdoor blijft je bloedsuiker beter in balans, voorkom je hongergevoel en dus ook overeten. Deze koolhydraten vind je vooral in groente, fruit, peulvruchten en volkoren producten.

Omdat de recepten uit het 7×7 Afslank Receptenboek gebruik maken van natuurlijke producten en bewerkt voedsel vermijden, krijg je voornamelijk complexe (goede) koolhydraten binnen. Daarnaast bevat natuurlijk voedsel in verhouding veel minder koolhydraten dan bewerkt voedsel. Dit is dan ook de reden dat de recepten in het boek kunnen worden aangemerkt als koolhydraatarm.

Zoals hierboven vermeld spelen ook eiwitten een belangrijke rol in de recepten van Jasper Alblas. Er is tegenwoordig zeker geen tekort aan ‘eiwitrijke diëten’. In tegenstelling tot veel andere diëten bevatten de recepten uit het 7×7 Afslank Receptenboek uitsluitend eiwitten uit gezonde en natuurlijke bronnen zoals vlees, vis, gevogelte en eieren.

Waarom zijn eiwitten belangrijk?

 • Eiwitten zijn de voornaamste bouwstenen voor spierweefsel. Een groot probleem waar veel diëten mee kampen is dat ze geen vet verbranden maar spierweefsel. Door voldoende eiwitten te eten voorkom je dit.
 • Eiwitten worden langzaam verteerd en zorgen langer voor een ‘voldaan gevoel’.
 • Je kost je lichaam veel energie om eiwitten te verteren. Maar liefst 30% van de calorieën die eiwitten leveren worden weer verbruikt bij het verteren ervan. Dit wordt ook wel het thermogene effect genoemd.

Over Jasper Alblas

jasper-alblasJasper is een man met een missie. Zijn eigen gezondheidsklachten en het lijden van talloze mensen met (chronische) gezondheidsproblemen en overgewicht, motiveerden hem om diepgaand onderzoek te doen naar gezonde voeding, de invloed van voeding en beweging op ons lichaam en wat er werkelijk voor nodig is om op een gezonde manier slanker, en fitter te worden.

Zijn doel is om – voor eens en altijd – de vele misverstanden over gezonde voeding die heersen in onze samenleving uit de weg te ruimen.

De laatste jaren richt hij zich voornamelijk op de snel groeiende groep mensen met overgewicht. Inmiddels heeft hij, met behulp van simpele en bergrijpelijke technieken, al duizenden mensen geholpen om snel, gezond en blijvend van hun overtollige lichaamsvet af te komen.

De originele versie van het 7×7 Afslank Receptenboek of de nieuwe ‘Album 1’ versie?

Zoals eerder vermeld is er onlangs een uitbreiding verschenen op het 7×7 Afslank Receptenboek, de zogenaamde Album 1. Maar welke moet je nu kiezen?

Zowel de originele als de nieuwe versie bevatten naast 49 vetverbrandende recepten ook uitgebreide informatie over gezond en blijvend afvallen.

De grootste verschillen tussen de originele en het vervolg deel zijn:

 • De nieuwe Album 1 versie is langer. De eerste versie telt 65 pagina’s, de Album 1 versie heeft er 96.
 • De originele versie is alleen verkrijgbaar als e-boek (pdf) terwijl de Album 1 versie ook als fysieke (hardcover) uitvoering te krijgen is.
 • Album 1 bevat volledig nieuwe recepten

Persoonlijk zou ik kiezen voor de Album 1 versie. Mocht je behoefte hebben aan een verse lading recepten, dan kun je later alsnog de originele versie erbij kopen. Voor de prijs hoef je het niet te laten en de twee versies vullen elkaar, zeker wat recepten betreft, prima aan.

Klik hier voor de originele versie… of hier voor de Album 1 versie.


Jasper Alblas is al geruime tijd gast auteur voor deze website. Zijn artikelen zijn uitstekende voorbeelden van zijn uitgebreide kennis op het gebied van gezond afvallen en de heldere, begrijpelijke manier waarop hij deze kennis overbrengt.

Artikelen van Jasper op deze site:

7 Tips Om Suikervrij Door Het Leven Te Gaan: Een van de belangrijkste redenen dat steeds meer mensen last hebben van overgewicht is dat we met z’n allen veel te veel suiker eten. Deze simpele tips helpen je om je suikerinname drastisch te beperken.

Waarom Je Altijd Honger Hebt: Wil je graag afvallen maar loop je de hele dag rond met een vervelend hongergevoel, hunkerend naar de volgende maatlijd? De oorzaak… en de oplossing zou wel eens kunnen liggen bij één of meer van deze dingen…

6 Tips Die Je Helpen Kleinere Porties Te Eten: Meestal letten we helemaal niet op de grootte van onze porties. Hierdoor scheppen we vaak veel meer op dan we nodig hebben. Deze simpele tips helpen je om dit probleem voortaan te voorkomen…

Hoe Je Bewerkt Voedsel Kunt Vermijden: Veel producten die je tegenwoordig in de supermarkt vindt zijn zo bewerkt dat je ze nauwelijks nog echt voedsel kunt noemen. Deze 4 simpele tips helpen je de slechtste vormen van bewerkt voedsel te ontwijken.

De 3 Grootste Leugens Over Gezonde Voeding: Er wordt nogal wat onzin verkondigd over wat gezonde voeding nu precies is. Ontdek wat de drie grootste leugens zijn.

Waarom Krachttraining Helpt Bij Het Afvallen: Sport en beweging zijn onmisbaar, niet alleen als je wilt afvallen maar ook als je je lichaam sterk en gezond wilt houden. Ontdek waarom nu juist krachttraining zo’n belangrijke rol speel als je van overtollig vet af wilt komen.

3 Redenen Waarom Het Je Niet Lukt Om Af Te Vallen: Doe je ontzettend je best om af t vallen maar zie je geen enkel resultaat voor al je inspanningen? Deze drie dingen zouden wel een de oorzaak kunnen zijn…

Share