9 Praktische Tips Om Van Je Suikerverslaving Af Te Komen

suikerverslaving-tipsDenk je constant aan het eten van zoete snacks? Hunkert je lichaam voortdurend naar suiker? Lees verder en leer hoe je op een simpele manier iets kunt doen aan je suikerverslaving.

Onderzoek toont aan dat suiker verslavend is. Hoe meer je ervan eet, hoe meer je ernaar verlangen naar zoetigheid. Dit komt onder andere doordat suiker je lichaam aanzetten tot de aanmaak van serotonine en endorfine, zogenaamde ‘feel good’ hormonen.

Als je al ooit geprobeerd hebt om volledig suikervrij te gaan eten, dan zul je al gemerkt hebben dat dit niet meevalt. Het kan weken duren om je suikerverslaving de baas te worden. Helaas hebben veel mensen vóór die tijd al lang opgegeven.

Te veel suiker is een van de voornaamste veroorzakers van overgewicht. Het verhoogt ook de kans op diabetes en candida infectie. Het kan ook leiden tot oververmoeidheid, hoofdpijn, slapeloosheid, huidproblemen en een verminderde seks-drive.

Lees ook: Waarom geraffineerde suikers slecht voor je zijn

Genoeg redenen om te minderen dus.

Hier zijn negen tips om je hierbij te helpen:

#1 Ken je triggers: Op welke momenten heb je het meest behoefte aan suiker? Als je weet wat voor jou de ‘gevaarlijkste’ snoep momenten zijn, dan kun je proberen deze te voorkomen… of er in ieder geval anders mee om te gaan.

#2 Laat het liggen: Misschien wel de meest effectieve manier om minder suiker te gaan eten is door er simpelweg minder van in huis te halen. Laat de junk food in het schap liggen en vul je voorraadkast met gezondere alternatieven. Hierbij helpt het enorm om van te voren een boodschappenlijstje te maken. Dit helpt impuls inkopen voorkomen.

#3 Drink een glas water: Vocht tekort kan door ons lichaam worden verward met honger of het hunkeren naar zoetigheid. Drink dus regelmatig een glas water. Daarnaast helpt water bij het afvallen.

#4 Eet meer eiwitten: Eiwitrijk voedsel geeft je snel een voldaan gevoel en helpt het hunkeren naar suiker te verminderen.

#5 Verminder je stress: Een van de gevolgen van stress is dat we de neiging hebben om onverstandige en ongezondere voedsel keuzes te maken. Voor veel mensen leidt stress ook tot overeten. Neem dus iedere dat wat tijd voor jezelf om te ontspannen.

#6 Slaap voldoende: Te weinig slaap zorgt – net als stress – voor overeten en ongezondere keuzes. Zorg ervoor dat je tussen de 7 en 8 uur slaap per nacht krijgt.

#7 Eet echt voedsel: Het eten van een goede, voedzame maaltijd kan de hunkering naar suiker verminderen die veroorzaakt word door gebrek aan energie. Kies voor echt voedsel (vlees, groente, volkoren producten en vis) en vermijd bewerkt voedsel dat vaak vol suiker en zout zit.

#8 Lees de labels: Lees de etiketten van producten voordat je ze koopt. Kijk hoeveel suiker erin zit. Vaak eten we onbewust veel meer suiker dan we denken omdat we ons niet voldoende bewust zijn wat we in onze mond steken.

#9 Kies beter snoep: Wat voor onze eetgewoonten geldt, is ook van toepassing op onze snoepgewoonten. Door bewerkte snoep producten te vervangen door natuurlijkere alternatieven, kun je de hoeveelheid suiker die je binnenkrijgt fors verminderen. Laat bijvoorbeeld de donut liggen en grijp in plaats daarvan naar een stuk donkere chocola.

9 Praktische Tips Om Van Je Suikerverslaving Af Te Komen.

 

Share

Plaats een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.