Afvallen Met Het Dr Frank Dieet

Het Dr Frank Dieet is een van de meest besproken diëten van dit moment. Er zijn inmiddels al duizenden mensen die dit dieet volgen en de populariteit lijkt nog steeds te stijgen. Het dieet heeft bij veel mensen op korte termijn positieve resultaten opgeleverd. In het beginstadium van dit dieet is het doel om één kilo per week af te vallen.

Wat is het Dr Frank dieet?

Het dieet van Dokter Frank is gebaseerd op een eiwitrijk, koolhydraatarm dieet. Het is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van Dokter Frank van Berkum, een internist die zich bezig houdt met de stofwisseling en de inwendige organen. Hij heeft dit dieet met succes gebruikt om veel van zijn patiënten te helpen afvallen en op gewicht te blijven. Het dieet is zo samengesteld dat het makkelijk vol te houden is zonder dat je last krijgt van een hongergevoel.

Voordelen van een eiwitrijk dieet

Het Dr Frank dieet is een zogenaamd eiwitdieet. Hier zijn verschillende voordelen aan verbonden als het gaat om afvallen.

  • Eiwitten zorgen ervoor dat je langer verzadigd blijft en dus minder last hebt van hongergevoel tijdens je dieet.
  • Je kunt met behulp van een eiwitdieet snel afvallen. De combinatie eiwitrijk en koolhydraatarm zorgt ervoor dat je lichaam overtollig vet gaat verbranden.
  • Je spiermassa blijft behouden. Spieren zijn belangrijke energieverbruikers in je lichaam (ook in rust). Het behouden van spiermassa is dus voordelig voor iedereen die snel wil afvallen.
  • Het voorkomt grote schommelingen in je suikerspiegel. Een eiwitrijk dieet zorgt ervoor dat je suikerspiegel in balans blijft. Je lichaam maakt hierdoor minder insuline aan. Dit zorgt er voor dat minder koolhydraten worden omgezet in vet en dat het hongergevoel wordt onderdrukt.

Is het Dr Frank dieet een crashdieet?

Het simpele antwoord is nee. Bij een crashdieet krijg je over het algemeen minder voedingsstoffen binnen dan het lichaam nodig heeft. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen snel afvalt maar ook dat je spiermassa gaat verliezen. Hierdoor vertraagt de stofwisseling wat op den duur juist ongunstig is voor afvallen. De samenstelling van het Dr Frank dieet zorgt voor voldoende voedingsstoffen en je spiermassa blijft behouden.

Er is ook een hele online community voor mensen die deelnemen aan het Dr Frank dieet. Deze is te vinden op Eenkiloperweek.nl. Hier kun je je gratis inschrijven. Je krijgt dan dagelijks een nieuwsbrief met onder andere recepten en dieet tips. Ook is er een forum waar je in contact kunt komen met andere deelnemers en waar je ervaringen en tips kunt uitwisselen.

Share

Plaats een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.