Afvallen met je zorgverzekering

zorgverzekering-afvallenAfvallen met een beetje hulp is altijd makkelijker dan het helemaal op je eigen houtje doen. Zorgverzekeraars willen een gezond gewicht stimuleren om aandoeningen als gevolg van overgewicht te voorkomen, en bieden daarom verschillende mogelijkheden om af te vallen onder begeleiding . Hieronder staan een aantal mogelijkheden op een rijtje.

Vergoeding diëtist

Wist je dat je vanuit je basisverzekering ook in 2015 recht hebt op drie uur voedingsadvies door een diëtist? Dit advies wordt, na aftrek van je eigen risico, volledig vanuit je basisverzekering vergoed. Het maakt niet uit bij welke zorgverzekeraar je verzekerd bent, want de basisverzekering is overal hetzelfde. Met een verwijzing van je huisarts kun je dus gratis dieetadvies krijgen. Let hierbij wel op of je diëtist een contract heeft met je zorgverzekeraar, anders kan het zo zijn dat je maar een gedeelte van de kosten vergoed krijgt.

Korting op de sportschool

Veel zorgverzekeraars willen hun verzekerden stimuleren om voldoende te bewegen. Daarom bieden ze vaak kortingen aan op abonnementen op de sportschool. Meestal worden deze kortingen aangeboden bij een door de verzekeraar gekozen keten sportscholen. Bij sommige zorgverzekeringen krijg je zelfs nog extra’s bovenop de korting zoals een gratis fittest of vrije toegang tot groepslessen. Op de website van je zorgverzekeraar kun je vinden wat de aanbieding is die jouw verzekeraar heeft en welke sportscholen bij jou in de buurt deelnemen.

Gewichtsconsulent

In sommige zorgverzekeringen zit er in het aanvullende pakket een budget voor preventie of gezond leven. Van dit budget kunnen bijvoorbeeld EHBO- of reanimatiecursussen worden gevolgd. Binnen dit budget is er ook ruimte voor vergoeding van een gewichtsconsulent. Een gewichtsconsulent geeft voedingsadviezen en bewegingsvoorlichting aan gezonde mensen met gewichtsproblemen. Een gewichtsconsulent kan je ook doorverwijzen naar een diëtist als dit nodig is. Het grote voordeel van een bezoek aan een gewichtsconsulent is dat dit vergoed wordt vanuit de aanvullende verzekering, er is dus geen eigen risico op van toepassing.

Share

Plaats een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.