Afvallen Met Zumba

Zumba dansenWie zegt dat afvallen niet leuk kan zijn? Met Zumba kom je dansend en swingend van al je overtollige kilo’s af. Iets wat veel mensen ervan weerhoudt om te trainen is dat de workouts die ze doen saai en eentonig zijn. Zumba brengt hier verandering in. Je werkt op een leuke manier aan een strak lichaam door middel van dans- en fitnessbewegingen op vrolijke muziek.

Inmiddels zijn er al meer dan 15 miljoen mensen wereldwijd aan ’t Zumba dansen.

Je kunt inmiddels in bijna iedere stad wel Zumba lessen of workshops volgen. Voor mensen die liever thuis trainen zijn er inmiddels ook volop mogelijkheden. Zo is er ook een Zumba fitness en dans spel beschikbaar voor op de Wii.

Ben je klaar om jezelf in vorm te feesten? Ontdek hoe de vette dans moves en de swingende latijnse ritmes je kunnen helpen om op een leuke manier een strak en slank lichaam te krijgen. Lees verder en ontdek:

  • Wat Zumba is
  • Hoe het je help af te vallen
  • Hoe je er makkelijk thuis mee aan de slag kunt

Wat is Zumba?

Zumba betekend ‘snel bewegen en lol hebben’. Het is een fitnessprogramma dat gebaseerd is op Latijns-Amerikaanse dansen zoals Salsa, Samba en Merengue. Zumba is ontwikkeld door de Colombiaanse danser en choreograaf Alberto ‘Beto’ Perez. Met Zumba oefeningen werk je tegelijkertijd aan vetverbranding en het verstevigen van je spieren.

De slogan is: “Ditch the workout, join the party”

Je traint je hele lichaam op een leuke manier. Dit maakt Zumba ook makkelijker vol te houden dan de meeste andere fitness workouts.

Natuurlijk zeggen plaatjes meer dan 10000 woorden. Bekijk de video hieronder om een goed beeld te krijgen van hoe Zumba dansen eruit ziet.

Zumba oefeningen

De oefeningen bestaan uit diverse danspassen die uitgevoerd worden op zowel snelle als langzame ritmes. Daarnaast biedt het gebruik van de zogenaamde Toning Sticks ook weerstand training.

De danspassen komen uit diverse stijlen waaronder: cumbia, salsa, merengue, mambo, flamenco, chachacha, reggaeton, soca, samba, hip hop, axé muziek en tango.

Zumba muziek

De muziek die gebruikt wordt in Zumba is vooral Latijns-Amerikaanse muziek. Tijdens de nummers wisselen snelle en langzame ritmes elkaar af. De muziek is vrolijk, ’s zomers en opzwepend. Zelfs zonder te erop te bewegen maakt ze je opgewekt en energiek.

Zumba en afvallen

Hoe zit het met Zumba en afvallen? Uit onderzoek is gebleken dat je met Zumba al heel snel heel veel calorieën verbrandt. Tot wel 1000 calorieën per uur zelfs, blijkt uit onderzoek! Het geheim van afvallen is dat je meer calorieën verbrandt dan dat je binnenkrijgt. Wat betreft calorieën verbranden zit je met Zumba dus wel goed. Calorie inname is natuurlijk afhankelijk van hoeveel en wat je eet. Als je de workouts combineert met gezonde voeding dan kun je binnen korte tijd zeer veel vet verbranden.

Wat maakt Zumba zo effectief? Dit ligt aan een techniek die ‘ritmeprogressie’ wordt genoemd. Snelle en tragere ritmes wisselen elkaar af. Hierdoor ontstaat een vorm van interval training. Daarnaast werk je aan het versterken van alle belangrijke spiergroepen. Om de training nog intensiever te maken wordt en in Zumba vaak gebruik gemaakt van ‘toning sticks’. Dit zijn een soort licht gewicht halters die de workout nog wat pittiger en uitdagender maken.

Thuis trainen met Zumba

Niet iedereen zoekt het om meerdere keren per week naar de sportschool te gaan of om te sporten in een groep. Zumba oefeningen zijn gelukkig ook prima vanuit huis te doen. Er zijn inmiddels diverse uitstekende cursussen beschikbaar waarmee je de voordelen van Zumba makkelijk thuis kunt ervaren.

Zumba op de Wii

Als je geen zin hebt om naar de sportschool te gaan en liever lekker vanuit huis traint, dan kan dit ook met Zumba Fitness 2 voor op de Wii. Je leert meer dan 20 verschillende dansstijlen onder begeleiding van Zumba-instructeurs Tanya Beardsley, Gina Grant en Beto. Je kunt het in je eentje doen of met meerdere personen en je kunt zelf de lengte van je workout bepalen (20 min, 45 min of 1 uur).

zumba-fitness-2-voor-wiiZumba Fitness 2 voor Wii biedt:

– Een combinatie van dans en fitness routines
– Begeleiding van professionele Zumba instructeurs
– Zelf de lengt van je workout bepalen
– 5 Verschillende spelfuncties
– Alle Zumba danspassen en stijlen worden behandeld
– Speel alleen (Zumba Class) of met meerdere mensen (Zumba Party)

Bij Zumba 2 ontvang je ook een speciale riem waar je je Wii controller in kunt hangen zodat je volledige bewegingsvrijheid hebt.

Klik hier voor meer informatie over de Zumba DVD Cursus en om hem veilig te bestellen via Bol.com.

Heb je geen Wii? Geen probleem. Er is ook een zeer complete Zumba cursus op DVD beschikbaar:

Zumba Fitness Exhilirate

zumba-fitness-exhilirateDoe de vetverbrandende en spiervormende Zumba oefeningen thuis vanuit je woonkamer. Wat Zumba zo krachtig maakt is de “ritmeprogressie”. Met het Zumba Exhilirate programma maak je je deze techniek snel en makkelijk eigen. Hierdoor zul je binnen korte tijd zeer veel calorieën gaan verbranden.

Het Zumba Fitness Exhilirate pakket bevat 5 workout DVD’s. Op alle DVD’s heb je de keuze uit twee workout opties. Met de ‘leer‘ optie krijg je woordelijke uitleg van de instructeurs. Wanneer je de routine beheerst, kun je kiezen voor de ‘feel it‘ optie. Hierbij wordt het commentaar weggelaten zodat je helemaal kunt opgaan in de muziek.

Daarnaast ontvang je ook 2 Zumba Toning Sticks en 2 Bonus DVD’s.

Zumba Step By Step: Met deze stap-voor-stap DVD maak je een snelle start. Je leert – in je eigen tempo – 24 van de meest populaire danspassen onder de knie krijgen. De exclusieve Easy Beat Breakdown techniek maakt het voor iedereen mogelijk om mee te doen en met veel plezier calorieën te verbranden.

Zumba Activate: Deze DVD helpt je om de nieuwe bewegingen naar een volgend niveau te brengen. De variatie in ritmes en tempo’s zijn speciaal ontwikkeld om je te helpen zo snel mogelijk vet te verbranden.

Zumba Ripped: De meest innovatieve lichaamsvormende workout ooit. U begint met een verstevigende lichaamsvormende workout waarbij u de Zumba Toning Sticks gebruikt. Vervolgens ervaart u onze baanbrekende Zumba Sentao training, een compleet nieuwe lichaamsvormende work-out waarbij het enige dat u nodig heeft een gewone stoel is.

Zumba Exhilarate: Een zeer intensieve cardio workout om snel calorieën te verbranden, u slanker te maken en dat vet heel snel van u af te schudden.

Zumba Rush: De perfecte workout wanneer u in tijdnood zit en alleen een snelle energieleverende Zumba training wilt.

Bonus DVD’s:

Zumba Mix: In deze energieleverende workout leiden gast instructeurs je door diverse ritmes van over de hele wereld.

Zumba Fitness Concert: Op deze DVD vind je een rock concert waarin een workout is verwerkt. Je zult voelen dat je midden in de grootste Zumba dans party ooit bent beland.

Toning Sticks: Deze lichte dumbbells helpen je om nog meer calorieën te verbranden. Hierdoor zul je nog sneller je lichaamssamenstelling veranderen. De Toning Sticks rammelen wanneer je ze schudt. Dit maakt het nog leuker om op de muziek te bewegen.

Klik hier om deze cursus te bestellen via Bol.com

Share

Plaats een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.