Afvallen Zonder Dieet

Afvallen zonder dieet, is dat mogelijk?

Wil jij afvallen zonder dat je gebonden bent aan de strenge regels van een of ander dieet? De meeste diëten zijn zeer moeilijk vol te houden omdat ze vereisen dat je je eetgewoontes van de ene op de andere dag volledig omgooit.

Veel mensen beginnen vol goede moed aan een dieet om er een paar weken later achter te komen dat het niet te doen is. De motivatie om het dieet te volgen wordt steeds minder en voor ze het weten zijn ze weer terug bij af. Gelukkig kun je ook afvallen zonder dieet.

Hoe doe je dit? Door steeds kleine stapjes te zetten in de richting van gezondere voeding, betere eetgewoontes en meer beweging. Je lichaam en geest hebben een hekel aan verandering. Ze zullen zich verzetten tegen de plotselinge veranderingen in je voedingspatroon die veel diëten vereisen. Door geleidelijk je gewoontes aan te passen zal deze weerstand veel minder zijn. Afvallen zonder dieet draait om het ontwikkelen van een gezonde levensstijl. Dit leidt ertoe dat je niet alleen van die overtollige kilo’s afkomt maar dat je ook moeiteloos op je ideale gewicht blijft.

Voordelen van afvallen zonder dieet

 • De resultaten van afvallen zonder dieet zijn blijvend. Omdat je permanente veranderingen in je levensstijl aanbrengt zullen de resultaten ook permanent zijn.
 • Door geleidelijk je gewoontes op het gebied van voeding en beweging aan te passen is het ook veel makkelijker vol te houden.
 • Het is een hele gezonde manier van afvallen. Veel diëten zijn vrij radicaal en vragen daarom nogal wat van je lichaam.

Zijn er ook nog nadelen dan? Eigenlijk maar één. Omdat het bij afvallen zonder dieet gaat om het aanbrengen van geleidelijke veranderingen in je levensstijl zal het wat langer duren voordat je resultaten ziet. Vergeet echter niet dat deze resultaten wel blijvend zijn in tegenstelling tot de resultaten van veel diëten.

Afvallen Zonder DieetDe meeste mensen willen snelle resultaten en dan ook nog het liefst zonder enige moeite. Ze grijpen dan naar het nieuwste pilletje, poedertje of crashdieet in de hoop dat dit op magische wijze hun lichaam zal transformeren. Er bestaat helaas geen manier om zonder enige moeite binnen een paar dagen van lichaamsvet af te komen.

Tips voor afvallen zonder dieet

Zoals je hebt gezien is de beste manier om af te vallen zonder dieet het geleidelijk veranderen van je levensstijl. Om succesvol af te vallen moet je op twee gebieden je gewoontes gaan veranderen, namelijk voeding en beweging. Hier volgen een aantal tips die je hiermee zullen helpen:

Voeding

 • Eet vijf keer per dag kleinere porties in plaats van twee of drie keer per dat heel veel. Sla vooral het ontbijt niet over en zorg dat er ongeveer 2,5 uur tussen iedere maaltijd zit. Eet ongeveer drie uur voordat je gaat slapen helemaal niets meer.
 • Vervang voorverpakte of ingeblikte groenten door verse groente.
 • Drink water in plaats van frisdrank.
 • Doe geen suiker in je thee of koffie.
 • Kies voor gezonde snacks (fruit of groente) in plaats van koek, gebak of chips.

Beweging

 • Zoek naar manieren waarop je meer kunt gaan bewegen. Neem waar dit kan de trap en pak de fiets in plaats van de auto.
 • Ga wandelen tijdens je pauze.
 • Als je tv kijkt, doe dan tijdens reclames wat oefeningen.
 • De beste tijd om te trainen is ’s ochtends.
 • Zoek een bewegingsvorm die je leuk vindt. Hou je van dansen? Dans je dan slank met bijvoorbeeld Zumba. Ben je meer van de fitness oefeningen? Misschien is kettlebell training dan iets voor jou. Het belangrijkste is dat je meer gaat bewegen. De beste manier om dit te doen en om gemotiveerd te blijven is door te kiezen voor iets dat je ligt.

De beste manier om de bovenstaande tips in te voeren in je leven is door alles langzaam op te bouwen. Kies bijvoorbeeld één tip uit de voeding kolom en één uit de beweging kolom. Pas ze toe tot ze echt een gewoonte zijn en je ze automatisch doet zonder erover na te denken. Begin dan pas met de volgende tip uit iedere kolom. Door het op deze manier aan te pakken zul ook jij afvallen zonder dieet.

Ben je op zoek naar een stap voor stap programma dat jou zal helpen om blijvend af te vallen zonder dieet? Probeer dan eens de cursus Gezonde Gewoontes. Deze is er speciaal op gericht om je te helpen om blijvende veranderingen in je levensstijl aan te brengen die zullen leiden tot blijvende resultaten.

Share

Plaats een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.