Appelazijn, Wonder Middel Bij Afvallen?

appelzaijn-wondermiddel-bij-afvallenAppelazijn wordt aangeprezen als wondermiddel voor van alles en nog wat, maar werkt het echt om af te vallen?

Naast hulpmiddel bij het afvallen zou appelazijn ook helpen om onder andere je weerstand te verhogen, om te ontslakken en zelfs om chronische vermoeidheid en migraine te bestrijden.

In dit artikel kijken we naar wat appelazijn precies is, óf het werkt om af te vallen – en zo ja hoe – en de verschillende manieren om het te gebruiken.

Wat is appelazijn

Appelazijn wordt gemaakt door appelsap te laten gisten. Hierdoor wordt de suiker in het appelsap omgezet in alcohol en ontstaat appelcider. Hierna vindt nog een tweede gistingsproces plaats waarbij de alcohol uit de appelcider wordt omgezet in azijnzuur.

Appelazijn en afvallen

Naast de vele heilzame werkingen die aan appelazijn worden toegeschreven, zou het ook helpen om sneller af te vallen. Er zijn hier de nodige onderzoeken naar gedaan en de resultaten hiervan zijn bemoedigend. Zo is gebleken dat appelazijn helpt bij het verbranden van vet.

Proefpersonen die bij het ontbijt 30ml appelazijn namen hadden een snellere vetverbranding dan proefpersonen die alleen water bij het ontbijt dronken.

Tijdens een ander onderzoek is gebleken dat appelazijn ook helpt om je vetopslag te verminderen. Tijdens dit onderzoek werden de proefpersonen verdeeld in drie groepen. Gedurende 12 weken nam de eerste groep dagelijks 30ml appelazijn, de tweede groep 15ml en de derde groep 0ml.

Na de 12 weken hadden de twee groepen die appelazijn gebruikten een lagere BMI (Body Weight Index) en minder buikvet dan de groep die geen appelazijn gebruikte.

Uit de resultaten van bovenstaande en andere onderzoeken kan geconcludeerd worden dat appelazijn helpt bij het verminderen van overgewicht.

Naast zijn vetverbrandende eigenschappen zou appelazijn ook helpen bij het onderdrukken van hongergevoel. Ook hier is onderzoek naar gedaan, en hieruit bleek dat mensen die wit brood aten in combinatie met een beetje appelazijn langer een voldaan gevoel hadden dan mensen die alleen het brood aten.

Het gebruik van appelazijn

Ok, appelazijn heeft blijkbaar een aantal eigenschappen die nuttig zijn als je wilt afvallen, maar hoe gebruik je het precies? Pure appelazijn is niet zo’n goed idee. Het is heel zuur en het kan je gebit aantasten of maagpijn veroorzaken. Het beste is om twee eetlepels appelazijn te mengen met een glas water. Drink dit twee of drie maal per dag vóór het eten.

Een andere mogelijkheid is om appelazijn capsules te gebruiken. Deze zijn een stuk praktischer en makkelijker weg te krijgen dan een mengsel van appelazijn met water.

Appelazijn kopen

Appelazijn kun je in de meeste supermarkten kopen. Appelazijn capsules zijn te koop bij de meeste drogisterijen. Je hoeft dan niet te zoeken en ze worden gewoon bij je thuis geleverd.

bragg-appelazijnDe beste appelazijn voor afslank en gezondheidsdoeleinden is Bragg Organic Apple Cider. Deze is niet in de gemiddelde supermarkt verkrijgbaar. Je kunt hem echter hier bestellen via Bol.com.

Bragg Appelazijn is gemaakt van biologisch geteelde appels. Bragg is een heerlijke toevoeging aan salades en groente. Hij minder zuur dan de meeste andere soorten appel cider azijn.

Besef wel dat appelazijn geen vervanging is voor een gezonde voeding en voldoende beweging. Gebruik het als hulpmiddel naast een gebalanceerd dieet.

Wil je nog meer handige tips die je helpen om zo snel mogelijk van ongewenst lichaamsvet af te komen? Download ons gratis e-boek ‘7 Simpele Trucs Om Met Iedere Maaltijd Meer Vet Te Verbranden‘.

Lees ook:

Appelazijn Om Af Te Vallen? Het werkt niet tenzij je dit doet. Afvallen met appelazijn. De zin en onzin.

Appelazijn Om Af Te Vallen? – Het Werkt Niet Tenzij Je Dit Doet

Appelazijn heeft grote populariteit verworven onder afslankend Nederland. Wil het echter effectief zijn dan moet je hier wel rekening mee houden… Lees meer

 

Share

Plaats een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.