Beste buikspiertrainers 2019

Beste Buikspiertrainers 2019

Als je een strakke buik wilt dan is er geen gebrek aan apparaten die je daarbij kunnen helpen. Van buikspierbanken tot ‘power wheels’ en ‘core trimmers’. Buikspiertrainers heb je in allerlei soorten en maten.

In dit artikel hebben we 10 van de beste en meest veelzijdige buikspierapparaten van 2017 voor je op een rijtje gezet. We hebben zowel de voordelen als de nadelen per apparaat voor je op een rijtje gezet.

We hebben ook gelet op de veelzijdigheid. Het is tenslotte mooi meegenomen als je naast je buikspieren ook de rest van je lichaam kunt trainen.

Zo kun je makkelijker bepalen wat voor jou de beste oplossing is.

Wonder Core II – Buikspiertrainer

wonder-core-II-buikspiertrainerDe Wonder Core II is meer dan alleen een buikspiertrainer. Het apparaat biedt een workout voor het hele lichaam. Ideaal als je geen tijd of zin hebt om naar de sportschool te gaan.

In tegenstelling tot sit-ups staat dit buikspierapparaat een beweging van mee dan 180 graden toe. Dit zorgt voor een betere workout voor je hele core.

De draaizit helpt je om naast je voorste buikspieren ook je schuine buikspieren (obliques) goed aan het werk te zetten.  De toegevoegde roeiset maakt de Wonder Core II veelzijdiger en effectiever dan zijn voorganger.

Bij de Wonder Core II zit ook een workout DVD inbegrepen. Zo kun je makkelijk alle oefeningen leren die het apparaat te bieden heeft.

We weten natuurlijk allemaal dat voeding ook een belangrijke rol speelt als je een strakke buik wilt. Daarom doen ze er ook een voedingsboekje bij.

Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden. Bekijk daarom de video hieronder om een beter beeld te krijgen van de mogelijkheden van de Wonder Core 2.

De Wonder Core II heeft een maximale belastbaarheid van 120 Kg. Voor mensen die zwaarder zijn is dit toestel waarschijnlijk niet de beste keuze. Hoewel de Wonder Core verstelbaar is, geven sommige gebruikers aan dat het toestel voor mensen die langer zijn dan 185 een beetje aan de krappe kant is.
Voordelen
 • Workout voor het hele lichaam
 • Makkelijk verstelbaar
 • Inclusief workout DVD en voedingsboekje
 • Veelzijdig
 • Makkelijk op te bergen
Nadelen
 • Maximale belastbaarheid 120 Kg
 • Te krap voor mensen boven 185 cm

 

Total Crunch Buiktrainer

total crunchNaaste een strakke buik ook een top conditie opbouwen? Met de Total Crunch train je met één beweging niet alleen je buikspieren maar ook je benen, rug, borst en armen. Voor mensen met weinig tijd is dit een prima toestel om vanuit huis tóch te werken aan een fitter en strakker lichaam.

15 minuten per dag is al genoeg voor een prima workout, en je kunt het doen terwijl je naar de tv kijkt. Hoewel, om de 15 minuten te halen zul je waarschijnlijk wel effe moeten oefenen. Het is namelijk best een pittige workout.

Naarmate je kracht en conditie toenemen kun je de workouts zwaarder maken door simpelweg je voetpositie te veranderen. Daarnaast kun je er ook wat variatie in brengen. Door het handvat van de Total Crunch op verschillende manieren vast te pakken kun je de nadruk leggen op verschillende spiergroepen.

 • onderhandse positie traint je biceps en je rugspieren
 • overhandse positie traint je schouders en borst
 • zij-positie traint je onderrug

Al met al is de Total Cruch buiktrainer een effectief apparaat om een strak lichaam en een goede conditie te ontwikkelen. Als je klaar bent met je workout kun je hem eenvoudig opvouwen zodat hij nauwelijks ruimte inneemt.

De Total Crunch is met zijn maximale belastbaarheid van 300 Kg ook een heel robuust apparaat. Ook hele zware mensen kunnen hem dus prima gebruiken.

Sommige gebruikers van de Total Crunch geven aan dat het best een pittig apparaat is. Zij vinden de oefening in het begin best zwaar en veel mensen moeten langzaam opbouwen om aan een training van 15 minuten te komen.
Voordelen
 • Intensieve workout voor het hele lichaam
 • Goed voor mensen die weinig tijd hebben
 • Verschillende standen om verschillende spiergroepen te accentueren
 • Opvouwbaar
 • Zeer degelijk apparaat (belastbaar tot 300 Kg)
Nadelen
 • De workout wordt door sommige beginners als zwaar ervaren
 • Sommige gebruikers geven aan het opbergen niet zo praktisch te vinden

 

Rock Gym – Coretrainer

Rock gym core trainerDe Rock Gym is een apparaat waarmee je naast je buikspieren te trainen ook diverse andere oefeningen kunt doen. Naast een goede core workout kun je er beenliftoefeningen, push-ups, body stretching. Door de bijgeleverde weerstandskabels kun het apparaat ook gebruiken voor krachttraining en diverse weerstandsoefeningen.

Je kunt de Rock Gym in verschillende standen zetten. Zo kan hij ook dienst doen als een eenvoudige halterbank. Goed als je ook met vrije gewichten zoals halters of dumbbells traint. Het is een leuk en veelzijdig apparaat om op te trainen. De dag na je eerste workout zul je je buikspieren waarschijnlijk goed voelen.

De Rock Gym biedt goede ondersteuning voor je nek en je rug. Daarmee voorkom je overbelasting en zorg je ervoor dat je de juiste spieren aan het werk zet.

Voor zijn prijsklasse is de Rock Gym een prima apparaat waarmee je op een eenvoudige en leuke manier vanuit huis diverse verschillende oefeningen kunt doen.

Bij de Rock Gym zijn ook een 14 dagen eetgids en een trainingsgrafiek inbegrepen.

Met zijn maximale belastbaarheid van maar 100 Kg is dit geen apparaat voor de zwaarderen onder ons. Ook voor mensen die langer zijn dan 180cm is dit niet het ideale apparaat. Zij kunnen er wel op trainen maar het toestel biedt dan geen steun voor de nek en het hoofd.
Voordelen
 • Diverse oefeningen voor een total body workout
 • Leuk om mee te trainen
 • Neemt weinig ruimte in beslag
 • Goede workout voor buikspieren zonder overbelasting van nek en rug
 • Ook als verstelbare halterbank te gebruiken
Nadelen
 • Belastbaar gewicht maar 100 Kg
 • Voor lange mensen biedt hij geen ondersteuning voor nek en hoofd

 

Powerline Power Wheel – Buikspierwiel

 

Powerline Power Wheel BuikspiertrainerHet Power Wheel buikspierwiel van Body Sculpture is een beetje een vreemde eend in de bijt van onze lijst van buikspiertrainers. Laat je echter niet misleiden door zijn eenvoud of zijn rare voorkomen. Dit wiel zorgt namelijk voor een killer workout voor je core. Daarnaast zet hij ook je onder- en bovenlichaam flink aan het werk.

Je kunt het Power Wheel zowel met je handen als met je voeten gebruiken en er diverse verschillende oefeningen mee doen.

Handen: Door het wiel met je handen vast te houden train je naast je buikspieren ook je armen borst en schouders.

Voeten: Door gebruik te maken van de voetsteunen train je naast je rug en buikspieren ook je benen, dijen en billen.

Het Power Wheel neemt nauwelijks ruimte in. Na je workout is het dus super makkelijk op te bergen. Uitstekend hulpmiddel bij thuis training.

Bekijk de video hieronder om een indruk te krijgen van de diverse oefeningen die je met dit buikspierwiel kunt doen.

Omdat het Power Wheel geen ondersteuning biedt is het belangrijk om de oefeningen echt goed te leren uitvoeren. Dat maakt dit buikspierapparaat in het begin iets lastiger om onder de knie te krijgen dan veel andere buikspiertrainers in deze lijst.
Voordelen
 • Zeer veelzijdig apparaat
 • Killer workout voor het hele lichaam
 • Neemt nauwelijks ruimte in
 • Goedkoopste buikspiertrainer uit deze lijst
Nadelen
 • Iets moeilijker om goed onder de knie te krijgen

 

Ab-trainer Christopeit BG-3

christopeit-ab-trainerDe Christopeit BG-3 Ab Trainer is een multifunctioneel thuis-fitnessapparaat waarmee je naast buikspieroefeningen ook diverse andere oefeningen kunt doen.

Met de twee bijgeleverde elastische weerstandsbanden kun je ook wat (lichte) arm en schouder oefeningen doen. Mag het van jou wat zwaarder, dan kun je de Christopeit ook als halterbank gebruiken voor losse gewichten.

Al met al biedt deze ab-trainer genoeg trainingsmogelijkheden om een strakke buik en sterke core te ontwikkelen.

De bank is na je training eenvoudig in te klappen en neemt daardoor nauwelijks ruimte in beslag. Met zijn stalen frame en belastbaarheid tot 120 Kg is de Christopeit een zeer degelijk apparaat.

Hoewel je met dit apparaat diverse oefeningen kunt doen, zijn deze wel allemaal gericht op het bovenlichaam
Voordelen
 • Veelzijdig apparaat
 • Duurzaam stalen frame
 • Neemt opgeklapt weinig ruimte in
 • Kan ook gebruikt worden als verstelbare halterbank
Nadelen
 • Oefeningen voornamelijk op het bovenlichaam gericht
 • Weerstandsbanden hadden iets meer ‘weerstand’ mogen bieden

6xBench Trainingsbank

6xbench-trainingsbankNet als de meeste appraten in deze lijst is de 6xBench trainingsbank meer dan alleen een buikspierapparaat. Met zo’n 20 verschillende oefeningen is dit een goede keuze als je vanuit huis een effectieve total body workout wilt doen.

De bijgeleverde weerstandsbanden en de handvatten op het apparaat bieden diverse mogelijkheden om je armen borst en schouders te trainen. Voor je benen en billen kun je verschillende leg curls doen op diverse weerstandsniveaus.

De draaibare zitting zorgt ervoor dat je naast je voorste buikspieren ook je schuine buikspier goed kunt trainen. De rugleuning biedt ondersteuning tijdens je buikspiertraining en kan op verschillende weerstandsniveaus worden ingesteld.

Al met al is de 6xBench Trainingsbank een goede keuze als je, zoals ik, geen zin hebt om naar de sportschool te gaan. De video hieronder geeft een goede indruk van de mogelijkheden van de 6xBench Trainingsbank.

Voor een buikspierbank die zo veelzijdig is hadden ze wel wat meer moeite mogen doen om de oefeningen uit te leggen. Bij de meeste andere buikspierbanken die zo veelzijdig zijn als deze wordt een DVD of trainingshandleiding meegeleverd.
Voordelen
 • Veelzijdig apparaat
 • Naast buik kunnen zowel onder- als bovenlichaam goed getraind worden
 • Met draaibare zitting kun je ook goed je schuine buikspieren trainen
 • Opklapbaar
Nadelen
 • Geen handleiding

5 Minute Shaper

5-minute-shaper buiktrainerEen strak lichaam en een top conditie ontwikkelen? De 5 Minute Shaper combineert krachttraining met een killer cardio workout om binnen korte tijd veel calorieën te verbranden. Dit is waarschijnlijk het vreemdst uitziende toestel uit deze buikspiertrainer lijst. Als je echter met één beweging in korte tijd je hele lichaam wilt trainen dan is dit zeker een aanrader.

De 5 Minute Shaper is makkelijk in te klappen en op te bergen. Als je wilt trainen dan is hij in een mum van tijd klaar voor gebruik. Met dit buikspierapparaat kun je prima trainen terwijl je naar je favoriete serie op tv kijkt.

In tegenstelling tot de standaard ‘crunch’ beweging van veel andere buikspierapparaten gebruik je op de 5 Minute Shaper je eigen lichaamsgewicht om een ‘reverse-crunch’ beweging te maken. Dit maakt de training behoorlijk intensief. Je zult al na een paar minuten goed kunnen voelen welke spiergroepen met deze workout allemaal aan het werk worden gezet.

Dit buikspierapparaat is geschikt voor alle fitnessniveaus. Je kunt kiezen uit vier standen. Hoe kleiner de hoek, hoe intensiever de oefening wordt.

Om het maximale uit je workouts te halen wordt de 5 Minute Shaper geleverd met:

 • 5 Minute Workout kaart
 •  7 dagen snelstart voedingsgids
 • Trainingscomputer twv € 19,95

Als je met één simpele beweging je hele lichaam effectief wilt trainen dan is dit het apparaat voor jou. Heb je echter behoefte aan wat meer afwisseling, dan kun je beter uit een van de andere buikspierbanken in deze lijst kiezen.
Voordelen
 • Één beweging voor het hele lichaam
 • Kracht en cardio in één
 • Trainen voor de tv
 • In korte tijd veel calorieën verbranden
 • Trainingscomputer inbegrepen
Nadelen
 • Niet zo veelzijdig

Body Sculpture Core Trimmer Deluxe – Buikspiertrainer – Ab roller

De 6 in 1 Core Trimmer van Body Sculpture is ontwikkeld om, naast je buikspieren, ook je benen, borst, rug, armen en benen te trainen.

De weerstand van de Core Trimmer kan met behulp van praktische draaiknoppen ingesteld worden tussen de 10 Kg en de 21 Kg. Zo kun je eenvoudig variëren tussen een lichte toning workout en een intensieve resistance training.

De bijgeleverde instructie DVD helpt je om snel het maximale uit dit veelzijdige buikspierapparaat te halen. De Core Trimmer wordt compleet gemonteerd afgeleverd. Je hoeft hem dus niet, zoals sommige andere buikspiertrainers in deze lijst, zelf nog in elkaar te zetten.

Waar sommige buikspierbanken minder geschikt zijn voor lange mensen is de Core Trimmer, dankzij zijn ontwerp, geschikt voor mensen van alle lengtes.

De Core Trimmer is heel makkelijk in te klappen en op te bergen. Binnen een paar tellen is hij ook weer gebruiksklaar. Goed apparaat als je een druk leven hebt en je workouts snel tussendoor moet zien in te passen. Het scheelt natuurlijk al dat je voortaan niet meer naar de sportschool hoeft.

De video hieronder geeft een goed beeld van de mogelijkheden van de Core Trimmer Deluxe buikspiertrainer.

Voor de meeste mensen is de maximum weerstand van 21 Kg meer dan genoeg. Voor goed getrainde sporters kan het echter, voor sommige oefeningen, wat aan de lage kant zijn.  
Voordelen
 • Leuk apparaat om mee te trainen
 • Traint je hele lichaam
 • Weerstand makkelijk in te stellen
 • Zeer makkelijk op te bergen
 • Geschikt voor mensen van alle lengtes
Nadelen
 • Weerstand gaat maar tot 21 Kg

Verstelbare multifunctionele buikspierbank met dumbbells

multifunctionele-buikspierbankDeze multifunctionele buikspierbank van VidaXL is een goede keuze als je, naast buikspieroefeningen, ook met losse gewichten wilt trainen (waarvan er twee bijgeleverd worden). Hij doet namelijk ook prima dienst als halterbank.

Naast twee dumbbells zitten bij deze buikspierbank ook twee weerstandsbanden inbegrepen. Dit breidt de trainingsmogelijkheden nog wat verder uit. Al met al biedt deze buikspierbank genoeg mogelijkheden. Ze zijn echter wel allemaal op het bovenlichaam gericht.

Met zijn stalen frame is dit een stabiel apparaat, hoewel zijn maximale belastbaarheid van 100 Kg wat aan de lage kant is. Het zou ook mooi geweest zijn als ze er een dvd of boekje met de mogelijke oefeningen bij hadden gedaan. Ook een handleiding was fijn geweest.

Kortom, je zult dus wel het een en ander zelf moeten uitvogelen als je het maximale uit dit toestel wilt halen. Gelukkig hebben we YouTube, waar diverse workouts te vinden zijn voor dit soort buikspierbanken.

De kracht van VidaXL licht in het leveren van betaalbare producten met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Voor de prijs (het is een van de goedkoopste apparaten in deze lijst) krijg je een zeer degelijk toestel. Dat is de reden dat we hem toch hebben opgenomen in deze lijst.

De bijgeleverde dumbbells zijn maar 1,5 Kg per stuk. Dat zet zelfs voor totaal ongetrainde mensen nauwelijks zoden aan de dijk. Ik zou dus wel investeren in wat verstelbare dumbbells als je deze bank wilt gebruiken voor dumbbell workouts.
Voordelen
 • Veelzijdige buikspierbank
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Degelijk stalen frame
Nadelen
 • Geen handleiding
 • Belastbaarheid van 100 Kg wat aan de lage kant

ABDO Trainer Twist Sit Up Bank met Borst Verstevigers

abdo-trainer-sit-up-bankDe ABDO Twist is een buikspiertrainer waarmee je, naast je voorste buikspieren, ook je schuine buikspieren goed kunt trainen. Door simpelweg de twister pin te verwijderen wordt de zitting draaibaar. Door van de ene naar de andere kant te draaien worden je schuine buikspieren goed aan het werk gezet.

Bij de ABDO Twist krijg je ook twee weerstandsbanden. Zo kun je ook je armen en borst trainen. De rugleuning biedt ondersteuning tijdens je buikspieroefeningen. Dit voorkomt dat je je nek en onderrug onnodig belast.

Al met al een prima buikspiertrainer met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Het is wel jammer dat je geen dvd of boekje erbij krijgt met de oefeningen. Er zijn echter wel workouts te vinden op YouTube, zoals die hieronder. Ok de video is voor de ‘Ab Rocket Twister’ en niet voor de ABDO, maar dat is precies hetzelfde apparaat. Alleen de naam is anders.

De ABDO is wel minder veelzijdig dan veel van de buikspierbanken in deze lijst. Het is echter een leuk toestel om thuis tijdens het tv kijken toch aan een strakke buik te werken. 
Voordelen
 • Voorste en schuine buikspieren goed trainen
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Met weerstandsbanden
Nadelen
 • Geen dvd of boekje met oefeningen

Ontdek de beste buikspiertrainers van 2019 zodat je voortaan vanuit huis aan een strakke buik kunt werken.

Share

Plaats een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.