Beste Thuis Fitness Programma’s

Je hoeft gelukkig niet naar de sportschool voor een strakker lichaam en een betere conditie. Steeds meer mensen sporten tegenwoordig liever vanuit huis. Dat bespaart vaak een heleboel tijd… en geld.

thuis-fitness

Het is dan ook niet verwonderlijk dat er een grote diversiteit aan thuis fitness programma’s verkrijgbaar is. In dit artikel hebben we een aantal van de besten op een rijtje gezet.

Dit zijn onze favorieten:

Insanity Max:30
Strakke Buikspieren Kettlebell Workout
Jillian Michaels – The Ultimate Box Set
P90X Extreme Home Fitness

Voordelen van thuis trainen

Thuis sporten kent diverse voordelen. De meest voor de hand liggende zijn natuurlijk dat je jezelf de reis naar de sportschool bespaart en geen maandelijkse abonnementskosten meer hoeft te betalen.

Je hoeft als thuis sporter ook nooit meer te wachten tot dat toestel dat je nodig hebt weer vrijkomt. Je kunt ook trainen als het jou uitkomt. Een van mijn favoriete momenten is ’s avonds tijdens het tv kijken.

Nog een groot voordeel van veel thuis fitness programma’s is dat je voor de meesten geen dure apparaten of hulpmiddelen nodig hebt. Aan een kettlebell, een yogamat, een set dumbbells… of zelfs alleen je eigen lichaamsgewicht heb je vaak al genoeg.

Nadelen van thuis sporten

Thuis fitness heeft natuurlijk ook nadelen. In een sportschool heb je beschikking over een grote hoeveelheid apparaten en fitness hulpmiddelen. Het zou een godsvermogen kosten om deze allemaal zelf aan te schaffen. Gelukkig kun je ook zonder dure apparaten hele effectieve workouts doen, zoals de programma’s in deze lijst laten zien.

Voor veel mensen is de sportschool ook een plek om sociale contacten te onderhouden en mensen te ontmoeten. Daarnaast kun je in de sportschool vaak ook persoonlijke begeleiding krijgen van een coach of trainer.

Beste thuis fitness programma’s

Er is zeker geen gebrek aan thuis fitness programma’s. In deze lijst hebben we echter vooral gekeken naar programma’s die je hele lichaam trainen en daarbij een minimum aan hulpmiddelen vereisen. Dus geen dure krachtstations of fitnessapparaten.

Onze keuzes:

Insanity MAX:30

Insanity MAX 30 Thuis Fitness PogrammaInsanity MAX:30 van fitness trainer Shaun T bestaat uit 30 minuten cardio en kracht workouts van pure intensiteit. Je hebt geen hulpmiddelen nodig. Je gebruikt uitsluitend je lichaamsgewicht. Insanity is een zeer gevarieerd programma met veel verschillende soorten oefeningen voor het hele lichaam.

Dit programma is niet voor iedereen. De intensiteit ligt behoorlijk hoog. Het basis programma bestaat uit twee maanden lang vijf dagen per week een half uur trainen. Voor de mensen die het volhouden zijn de resultaten er wel naar. Na twee maanden zitten ze niet alleen een stuk strakker in hun vel maar hebben ze ook een top conditie.

Insanity MAX:30 bestaat uit:

10 DVD’s met diverse trainingen:

Maand 1:

Cardio Challenge, Sweat Intervals, Tabata Power, Tabata Strength, Friday Fight: Round 1

Maand 2:

Max Out Cardio, Max Out Sweat, Max Out Power, Max Out Strength, Friday Fight: Round 2

Daarnaast krijg je:

– Nutrition to the MAX book
– MAX OUT Calendar
– No Time to Cook Guide
– MAX OUT Guide

Strakke Buikspieren Kettlebell Workout

Strakke Buikspieren Kettlebell Workout Thuis fitness programmaDe kettlebell is in de gemiddelde sportschool al lang niet meer weg te denken. Dit is niet voor niets. Er zijn weinig trainingsmethodes die je zo effectief helpen om een strakker en sterker lichaam te ontwikkelen als kettlebell training.

Je hoeft al lang niet meer de deur uit om de kracht van kettlebell workouts te ervaren. Met deze Nederlandse kettlebell workout van personal trainer Jesse van der Velde kun je nu moeiteloos vanuit huis trainen. 2 tot 3 keer per week 25 minuten trainen is genoeg voor snelle resultaten.

Ja, je hebt wel een kettlebell nodig… maar deze zit bij de cursus inbegrepen. Je hebt dus gelijk alles wat je nodig hebt om aan de slag te kunnen.

Naast een kettlebell naar keuze krijg je ook de volgende dvd’s:

Kettlebell Workout DVD 1: Vet verbranding Programma

Deze dvd leert je op een heldere en veilige manier de basis van kettlebell training. Hij is zo opgebouwd dat iedereen, ongeacht welk fitness niveau, makkelijk met de training kan beginnen. Je kunt eenvoudig met de dvd meetrainen.

Kettlebell Workout DVD 2: Buikspieren Programma

De workout bouwt voort op de basis die je hebt gelegd in dvd 1. Je leert wat nieuwe oefeningen en de intensiteit van de training wordt wat verhoogt zodat je training steeds effectiever wordt. Tijdens de workout train je je hele lichaam, maar de nadruk ligt op je buikspieren en core. Ook deze workout kun je eenvoudig met de dvd meedoen.

Kettlebell Workout DVD 3: Benen Programma

Je been- en bilspieren zijn de grootste spieren in je hele lichaam. Door deze spieren goed aan het werk te zetten kun je in korte tijd veel calorieën verbranden. Hoewel je ook met deze dvd je hele lichaam traint ligt de nadruk op je benen. De oefeningen in deze dvd bouwen verder op de eerste twee dvd’s.

Kettlebell Workout DVD 4: Conditie en Total Body Programma

Op deze dvd vind je een zeer intensieve total body workout. Als je de voorgaande dvd’s hebt gevolgd dan zul je echter ervaren dat je conditie en kracht voldoende zijn toegenomen om de workout succesvol te volgen. Door deze workout regelmatig te blijven doen houd je je lichaam in topconditie.

Kettlebell Workout Bonus DVD: Kettlebell Vet-Killer 20 min. Workout

Maximale vetverbranding in minimale tijd. Een korte maar intensieve training van 20 minuten die je hele lichaam goed aan het werk zet en in korte tijd zeer veel calorieën verbrandt. Ideaal als je weinig tijd hebt en toch een effectieve workout wilt doen.

Verder krijg je, naast de dvd’s en de kettlebell ook wat leuke bonussen bij dit programma, zoals een 12 weeks online coaching programma dat je helpt om het maximale uit je kettlebell training te halen.

Jillian Michaels – The Ultimate Box Set

Jillian Michaels - The Ultimate Box Set - 5 thuis fitness DVD'sPersonal trainer Jillian Michaels is waarschijnlijk het meest bekend van haar optreden als trainer in het Amerikaanse tv programma ‘The Biggest Loser’. Deze box set bevat Jillians beste en nieuwste workouts. Van yoga tot kick-boksen en van korte 20 minuten workouts tot intensieve 45 minuten sessies. Deze dvd set biedt voor ieder wat wils.

Jillian Michaels Hard Body dvd

Een intensieve en effectieve thuis workout voor het hele lichaam om snel calorieën te verbranden en je lichaam te transformeren. Dit programma bestaat uit twee vet-verbrandende workouts die ieder 45 minuten duren en oplopen in intensiteit.

Jillian Michaels Kickbox FastFix dvd

Op deze dvd vind je drie workouts van 20 minuten die je snel helpen om vet te verbanden en een strakker lichaam te krijgen. Prima trainingen voor als je weinig tijd hebt maar toch een effectieve workout wilt doen én wat goede zelfverdedigings moves wilt leren.

Jillian Michaels One Week Shred dvd

Heb je binnenkort een feest, reünie, bruiloft of strandvakantie waarvoor je er goed wilt uitzien? Deze One Week Shred dvd geeft je een gedetailleerd dieet en fitness plan om snel van die overtollige kilo’s af te komen en een strak en sexy lichaam te ontwikkelen.

Jillian Michaels Killer Abs dvd

Zou je graag een sexy en strak buikje willen? Deze dvd helpt je om zo snel en effectief mogelijk van dat overtollige buikvet af te komen. De workouts nemen langzaam in intensiteit toe, dus ze zijn geschikt voor zowel beginners als doorgewinterde sporters.

Jillian Michaels Yoga Inferno dvd

Yoga met Jillian Michaels is net even anders dan je gewend bent. Ze combineert de heilzame yoga bewegingen met cardio intervals die je hartslag hoog houden zodat je lichaam in vetverbrandings modus blijft. Op deze dvd staan twee 30 minuten thuis workouts die helpen om je lichaam te transformeren en om kracht, conditie en flexibiliteit te ontwikkelen.

P90X Extreme Home Fitness

P90X is een revolutionair thuis fitness systeem dat in 90 dagen je lichaam compleet kan transformeren… als je het volhoudt!

Het programma bestaat uit 12 intensieve en zeer gevarieerde  workouts. Iedere workout duurt ongeveer een uur, inclusief warming-up en cooling-down.

P90X combineert kracht, cardio, plyometrics, yoga en vechtkunst om je lichaam in korte tijd slanker, strakker en sterker te maken.

Naast de workout dvd’s krijg je ook een voedingsschema, workout kalender en de nodige tools om je gemotiveerd te houden tijdens het programma.

Of dit programma werkt? Taryn en Josh vinden van wel…

P90X thuis training resultaten

P90X bestaat uit de volgende dvd’s:

1: How to bring it: Geeft een overzicht van het programma
2: Chest & Back: Combineert push-ups en pull-ups voor een strakkere en sterkere rug en borst.
3: Plyometrics: Ook wel spring training genoemd. Deze intensieve cardio workout bestaat uit meer dan 30 explosieve spring oefeningen die je tijdens een groot deel van de workout in de lucht zullen houden.
4: Shoulders & Arms: Deze workout combineert diverse press, curl en fly oefeningen voor killer arm- en schouderspieren.
5: Yoga: Deze yoga workout is een onmisbaar onderdeel van het P90X programma. Hij combineert kracht, balans, flexibiliteit en ademhaling voor een gezonder lichaam en een kalmere geest. Een heerlijke afwisseling na de voorafgaande intensieve workouts.
6: Legs & Back: Een full-body workout waarbij de nadruk ligt op de beenspieren, die grondig onderhanden worden genomen met diverse squat en lunge oefeningen.
7: Kenpo: Een zeer intensieve cardio workout die veel verschillende trap- en stoottechnieken combineert voor een betere conditie, balans, flexibiliteit en explosieve kracht.
8: Stretch: Stretchoefeningen vormen ook een belangrijk onderdeel van het P90X programma. Het zorgt voor langere en soepele spieren en helpt blessures voorkomen. Tijdens deze training leer je diverse rek- en strekoefeningen uit het Kenpo karate, hatha yoga en andere sporten.
9: Core Synergistics: Iedere oefening tijdens deze workout zet meerdere spiergroepen tegelijk een even stevig aan het werk. Het resultaat is een intensieve total body workout waarbij de nadruk ligt op het versterken van je core.
10: Chest, Shoulders & Triceps: Deze workout is weer gericht op het bovenlichaam, met de nadruk op borst, schouders en triceps.
11: Back & Biceps: Diverse oefeningen voor de biceps en rug. Mannen kunnen wat meer gewicht pakken op spiermassa te kweken. Vrouwen kunnen juist wat minder gewicht gebruiken voor strakkere armen zonder dat deze er te ‘gespierd’ uit gaan zien.
12: Cardio: Dit is een low-impact cardio workout die uitstekend gebruikt kan worden als je snel wat extra calorieën wilt verbranden of als je lichaam even moet bijkomen van alle hoge-intensiteit workouts in het P90X programma.
13: Ab Ripper: 11 zeer effectieve oefeningen waarmee je, naast die felbegeerde strakke buik, ook een sterke core ontwikkelt.

Om het P90X programma goed te kunnen volgen heb je wel wat extra hulpmiddelen nodig. Deze zijn helaas niet inbegrepen bij het programma.

Het voornaamste is een set fitness-elastieken. Ik raad aan een set te nemen die ook een deuranker en voetriemen bevat, zoals de set hieronder.

weerstandbanden thuis training

Voor de pull-ups in het programma is een optrekstang handig. Een simpele die je tussen de deur kunt klemmen, zoals die hieronder, heb je al voor €15.

optrekstang

Je hoeft dus voortaan niet meer de deur uit voor een strak en sexy lichaam. Kies gewoon het thuis fitness programma dat bij je past en ga aan de slag.


Andere artikelen over thuis fitness:

Zumba dansen Afvallen met Zumba

Dans je weg naar een strakker, sexier en gezonder lichaam met Zumba. Vind je het leuk om te dansen? Dan is Zumba voor jou misschien wel de ideale thuis training.

wonder core II buikspiertrainer Beste buikspiertrainers 

Met deze buikspiertrainers ontwikkel je niet alleen een strakke buik maar geef je ook al je andere spieren een effectieve workout.

xco-training XCO Training

XCO training is een leuke en dynamische vorm van beweging die door zijn unieke ‘reactive impact’ effect voor zowel jonge als oudere mensen uitstekend geschikt is.

Share