Buikvet Verbranden

Strakke BuikWie wil er nou geen strakke buik? Buikvet verbranden is vaak een van de voornaamste doelen van iedereen die wil afvallen. Een platte buik is nu eenmaal een duidelijk zichtbaar bewijs dat je succesvol bent afgevallen. Maar wat zijn nu eigenlijk de risisco’s van buikvet en hoe kun je er het beste van afkomen?

Het gevaar van buikvet

Dat teveel vet niet goed voor je gezondheid is wisten we al. Uit onderzoek is echter gebleken dat ook waar het vet zich bevindt bepalend is voor de gezondheidsrisico’s. Buikvet is gevaarlijker dan vet in je dijen en billen. Mensen met overtollig buikvet lopen een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, verhoogde bloeddruk, insuline resistentie en diabetes.

Mannen slaan eerder vet op rondom de buik dan vrouwen. Het is echter niet het zichtbare buikvet dat het grootste risico vormt. Visceraal vet is vet dat opgeslagen ligt rond de organen. Dit vet is van buitenaf niet zichtbaar maar het is veel schadelijker dan het zichtbare buikvet.

Uit onderzoek is gebleken dat zelfs veel slanke mensen van binnen (rond de organen) te veel vet hebben. Buikvet verbranden is dus niet alleen belangrijk voor de zichtbare resultaten maar ook zeker voor een goede gezondheid.

Hoe kom je van je buikvet af

Leren hoe je buikvet moet verbranden is de eerste stap naar die platte buik en een betere gezondheid. Buikvet is behoorlijk hardnekkig en er is meer voor nodig dan alleen een paar buikspieroefeningen om er vanaf te komen. Het is helaas een mythe dat je buikvet verbrandt door je inspanningen alleen maar op je buik te richten.

De basisformule voor vetverbranding is meer calorieën eruit dan calorieën erin. Er zijn twee manieren om dit te bereiken. De eerste is door middel van je voeding (minder calorieën in). De tweede is meer bewegen (meer calorieën uit). De snelste resultaten behaal je natuurlijk met een combinatie van goede voeding en voldoende beweging.

Lees ook:

Buikvet verbranden met voeding

Je lichaam begint pas vet te verbranden als de koolhydraten/suikers op zijn. Dit komt omdat koolhydraten veel makkelijker en sneller te verbranden zijn dan vet. Hoeveel je eet én wat je eet kan een enorme invloed hebben op hoe snel je van je buikvet afkomt.

Bepaalde soorten voedsel zijn moeilijker te verteren en het kost je lichaam dus meer energie om ze te verwerken. Dit wordt ook wel het thermische effect van voedsel genoemd. Er zijn verschillende soorten vetverbrandend voedsel. Dit is voedsel dat het lichaam meer energie kost om het af te breken dan dat het ervoor terugkrijgt.

Ook zijn er bepaalde diëten die je lichaam aanzetten tot snelle vetverbranding. Vooral het beperken van eten en drinken waar veel suiker in zit is belangrijk voor iedereen die snel buikvet wil verbranden. Zorg er ook voor dat je maaltijden goed verspreid zijn over de dag. Het is beter om vijf keer per dag iets minder te eten dan twee keer heel veel. Door vijf maaltijden op een dag te eten (ontbijt, lunch avondeten en 2 tussendoortjes), blijft je bloedsuikerspiegel beter in balans en wordt vet minder snel opgeslagen.

Zie ook:

Buikvet verbranden en beweging

Voor beweging is energie nodig. Hoe meer je beweegt hoe meer energie je lichaam verbruikt. Je lichaam haalt energie in eerste instantie uit koolhydraten. Na ongeveer 20 minuten bewegen is de voorraad koolhydraten op. Pas daarna gaat het lichaam over op vetverbranding. Als je dus van je buikvet af wilt dan is het zaak om langer dan 20 minuten aan een stuk te bewegen.

Over het algemeen wordt cardio aangewezen als dé manier om vet te verbranden. Het beste is echter een combinatie van cardio en krachttraining. Waarom ook krachttraining? Omdat spieren een belangrijke rol spelen bij je ruststofwisseling. Meer spier betekent een hogere stofwisseling (ook in rust).

Train voor de snelste resultaten je hele lichaam en richt je niet alleen op je buik. Het belangrijkste is dat je lang genoeg beweegt om je lichaam aan te zetten tot vetverbranding. Bovendien gaat een half uur tot een uur lang alleen maar buikspieroefeningen doen ook vervelen.

Snel buikvet verbranden

Wil je nú van je buikvet af? Er zijn een aantal methodes en hulpmiddelen die er speciaal op gericht zijn je hierbij te helpen:

Een programma dat specifiek ontwikkeld is om je te helpen zo snel mogelijk van je buikvet af te komen is de Buikspieren Bijbel. Dit e-boek van gecertificeerd voedingsdeskundige en personal trainer Glenn Goossens geeft je een heldere, effectieve en vooral ook snelle manier om blijvend van je buikvet af te komen en een strakke buik te ontwikkelen. Klik hier om meer te leren over deze methode.

Zoals je hebt gezien is het om van buikvet af te komen nodig om je te richten op algehele vetverbranding. De Superverbrander Methode is een programma dat er speciaal op gericht is om zo snel en effectief mogelijk vet te verbranden. Je leert hoe je snel, gezond en blijvend af kunt vallen zonder dat je hiervoor heel veel moet inleveren.

Een zeer effectieve manier om vet te verbranden is kettlebell training. De combinatie van kracht en cardio oefeningen en de intensiteit van de training zorgen ervoor dat je zelfs met een korte training al zeer veel calorieën kunt verbranden. je kunt met één kettlebell tientallen verschillende oefeningen doen.

Kilokiller Platte Buik. Product dat zich specifiek richt op het versneld verbranden van buikvet.

Supplementen voor buikvet verbranden

Veel mensen kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken bij het verbranden van buikvet. Er is dan ook geen gebrek aan pilletjes en poedertjes die je beloven daarbij te helpen.

Vetverbranders en andere afslankpillen zijn zeker geen vervanging voor een gezond dieet en voldoende beweging. Je kunt niet verwachten dat het slikken van een pilletje je van je overgewicht af gaat helpen zonder dat je daar zelf verder enige moeite in steekt. Helaas is dat wel wat de fabrikanten vaak beweren.

Toch kunnen een goede vetverbranders als een springplank dienen voor mensen die van hun buikvet af willen komen. Ze kunnen helpen bij het verminderen van eetlust en hongergevoel. Ook kunnen ze ervoor zorgen dat het lichaam makkelijker zijn vetreserves als energie gaat gebruiken.

Zie ook onze lijst beste vetverbranders

Terug naar Vet Verbranden

Share

Plaats een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.