De 4 Beste Afslank Tips om Snel en Effectief Vet te Verbranden

Als je nog maar net begint te werken aan je afslankdoelen kan de hoeveelheid informatie die er over dat onderwerp te vinden is overweldigend zijn.

Als je door de bomen het bos niet meer ziet en geen idee hebt welke tips, diëten of workouts voor jou de beste keuze zijn, dan volgen hier 4 simpele tips om snel en effectief af te vallen…

1: Voeding, voeding, voeding!

Iedereen weet natuurlijk dat voeding belangrijk is als je wilt afvallen. Veel mensen onderschatten echter hoe groot de impact van voeding is op je afslank succes vergeleken met die andere belangrijke factor… beweging.

Als je dacht dat afslanken 50% voeding en 50% beweging was… dan heb je het mis. Succesvol afvallen is namelijk voor minstens 80% afhankelijk van wat en hoeveel je eet.

Zoals ze zeggen… ‘you can’t out-exercise a bad diet’! Om een voorbeeld te geven, het eten van één donut (ongeveer 300 kcal) duurt ongeveer één minuut. Om die zelfde hoeveelheid calorieën weer te verbranden moet je een half uur intensief sporten.

Kortom, je voeding is het eerste waar je naar moet kijken als je wilt afvallen. Het draait immers om minder calorieën eten dan je verbrandt en het aanpassen van je voeding is nu eenmaal de makkelijkste en snelste manier om je calorie inname te verlagen.

Een goede algemene richtlijn om af te vallen is om per dag 500 calorieën minder te eten dan je verbruikt.

Als je bijvoorbeeld 2500 kcal per dag nodig hebt om op gewicht te blijven, probeer je calorie inname dan rond de 2000 kcal per dag te houden om af te vallen.

Hoe doe je dit? Er zijn heel veel dieetboeken die je met behulp van gezonde recepten helpen je calorie inname te verlagen. De meeste doen via een koolhydraatarm dieet.

In dit artikel geven we een aantal simpele, wetenschappelijke onderbouwde voedingstips om je op weg te helpen.

Download ook ons gratis e-book met eenvoudige tips om met iedere maaltijd meer vet te verbranden.

Voordat je denkt dat bewegen er helemaal niet meer toe doet als je wilt afvallen is hier de volgende tip…

2: Combineer cardio en krachttraining

Hoewel 80% van afslanken neerkomt op voeding is voldoende bewegen nog steeds uitermate belangrijk. Zo houdt het onder andere je stofwisseling op gang en voorkomt het dat je lichaam spiermassa gaat verbranden in plaats van vet. Daarnaast is het belangrijk voor je algehele gezondheid.

Als je wilt afvallen en vet wilt verbranden behaal je de beste resultaten door cardio en kracht training te combineren.

Cardio zoals joggen, zwemmen of fietsen is een uitstekende manier om calorieën te verbranden. Het probleem met uitsluitend cardio doen is echter dat je naast vet ook spiermassa verliest.

Om deze spiermassa in stand te houden is kracht training dan weer belangrijk.

Een van de beste vormen van training die je kunt doen die cardio en krachttraining combineert is HIIT, oftewel High Intensity Interval Training. Een goede vorm van HIIT die je ook uitstekend vanuit huis kunt doen is kettlebell training.

3: Simpel is beter

Veel mensen raken totaal de kluts kwijt door overdaad aan informatie die er te vinden is of afvallen en vet verbranden. Er zijn zoveel verschillende diëten, fitness programma’s en (al dan niet wetenschappelijk onderbouwde) theorieën over afslanken dat het makkelijk is om overdonderd te raken.

Dagelijks komen er nieuwe onderzoeken uit. De hypes van vandaag zijn morgen alweer achterhaald.

Onze tip…

Houd het simpel!

Stop met je druk te maken over iedere calorie. Blijf uit de buurt van alle hypes en kijk naar het grotere plaatje, namelijk…

Minder calorieën eten dan je verbrandt per dag.

Hoe?

Door gezondere voedingskeuzes te maken, zoals besproken in tip 1 en door meer te bewegen zoals besproken in tip 2. Je kunt het zo ingewikkeld maken als je wilt, maar het komt altijd weer neer op die twee dingen.

Natuurlijk spelen ook andere factoren een rol zoals het krijgen van voldoende nachtrust (8 uur voor de gemiddelde mens) en het voorkomen van stress (hier is intensief bewegen ook heel goed voor).

Hoewel, er is nog één heel belangrijk iets. Het is onmisbaar als je blijvende resultaten wilt…

4: Blijf consistent

Een week super gezond eten en dan de rest van de maand compleet los gaan op junk food gaat je niet echt de resultaten brengen die je zoekt.

Hetzelfde geldt voor één keer per week intensief sporten en de rest van de week niet van de bank afkomen.

De sleutel van blijvend afslanken is consistent blijven. Gezonde voeding en voldoende beweging moeten onderdeel worden van je levensstijl.

De reden dat veel mensen het gewicht dat ze kwijtraken weer net zo hard terugkrijgen is dat ze het dieet of trainingsschema dat ze zichzelf hebben opgelegd niet vol kunnen houden.

Als het dieet dat je volgt ervoor zorgt dat je constant rondloopt met honger, dan is dat voor jou waarschijnlijk niet het beste dieet. Als het trainingsschema dat je volgt ervoor zorgt dat je opziet tegen de volgende workout… dan is dat waarschijnlijk niet de beste vorm van beweging voor jou.

Kortom, kies een dieet dat niet alleen gezond is en bij je past, maar dat ook bedoeld is als blijvende vervanging van je eetgewoonten. Kies ook een vorm van beweging die je leuk vindt.

Bedenk je ook dat iedere vorm van beweging beter is dan géén beweging. Zo kan een korte 4-minuten workout voor de tv al een enorme positieve impact hebben als je deze iedere dag doet.

Helaas zijn er – in tegenstelling tot wat de afslankindustrie beweert – nog steeds geen magische pillen of poedertjes die je, zonder enige inspanning van jouw kant, op magische wijze aan een slank lichaam zullen helpen.

Met andere woorden, stel je erop in dat de veranderingen die je aanbrengt in je voeding en bewegingspatronen PERMANENT zijn.

De 4 beste afslank tips om snel en effectief vet te verbranden. Blijvend afvallen hoeft niet zo ingewikkeld te zijn.

Share

Plaats een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.