Heerlijke Eiwitrijke Salades

Heerlijke Eiwitrijke Salades

Deze eiwitrijke salades zijn heerlijk als een gezonde lunch. Ze zijn zelfs vullend genoeg om als maaltijdsalade tijden het avondeten te serveren.

Eiwitten vormen een belangrijk onderdeel van ons dieet. Ze zijn de bouwstenen van ons lichaam. Als je wilt afvallen zorgen ze ervoor dat je langer vol zit en minder last hebt van hongergevoel.

Als je altijd maar weer die saaie boterhammen tijdens de lunch helemaal zat bent dan vormen deze heerlijke salades een fijne afwisseling.

Oké, op naar de recepten…

Eiwitrijke salades

Bonen Mix Salade

3-bonen-eiwitrijke-salade

Deze vegetarische, gluten vrije salade maak je echt in een handomdraai. Je zult niet geloven hoe snel en makkelijk hij is. Laat zijn eenvoud je echter niet misleiden. Hij is super ook lekker.

Per portie bevat hij 20 gram eiwitten en slechts 468 kcal.

Het mooie is, je kunt hem tot vier dagen in de koelkast bewaren. Hoe langer hij marineert in zijn dressing… hoe lekkerder hij wordt!

Dit recept is goed voor vier porties. Je maakt hem in slechts 10 minuten en kunt er vervolgens voor 4 dagen van lunchen. Ideaal als je geen tijd of zin hebt om veel tijd in de keuken door te brengen.

Dressing:

De dressing voor deze heerlijke eiwitrijke salade is al net zo makkelijk te maken als de salade zelf.

Doe de volgende ingrediënten in een schaaltje, even roeren en klaar is Kees…

  • 60 ml olijfolie
  • 3 eetlepels rode wijn azijn
  • 2 theelepels Dijon mosterd
  • zout en peper naar smaak

De salade:

Deze salade is niet alleen heel smaakvol. Omdat hij gebruik maakt van bonen uit blik is hij ook super snel in elkaar te draaien.

Dit heb je nodig:

  • 400 gr kikkererwten (afgegoten en gespoeld)
  • 400 gr kidneybonen (afgegoten en gespoeld)
  • 400 gr cannellini bonen (afgegoten en gespoeld)
  • 1 groene paprika (in stukjes gesneden)
  • 1 rode paprika (in stukjes gesneden)
  • Halve rode ui (in stukjes gesneden)
  • 60 gram verse peterselie (fijngehakt)
  • 30 gram verse basilicum (fijngehakt)

Doe alle ingrediënten in een schaal (afsluitbaar als je een deel van de salade in de koelkast wilt bewaren), giet de dressing er overheen en meng alles goed.

Je kunt hem gelijk eten maar, zoals eerder gezegd, wordt deze salade lekkerder naarmate je hem langer in zijn dressing laat marineren.

Zomerse Eiwitrijke Kip Salade

zomerse-kip-salade

Deze salade is wat arbeidsintensiever dan het vorige recept. Die extra moeite is het echter zeker waard. Hij bevat een explosie van vrolijke kleuren en heerlijke smaken.

Deze salade zit bomvol gezonde voedingsstoffen. Met maar liefst 267 gram eiwit en slechts 354 kcal per portie is dit een perfecte salade voor mensen die gezond willen afvallen. Dit recept is voor 4 porties.

Zo maak je hem:

Gemarineerde kipfilet:

Als basis gebruikt deze salade heerlijke in kruiden en citroen gemarineerde kipfilet. Hiervoor heb je nodig:

  • 2 kipfilets
  • Het sap van een uitgeperste citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel gedroogde peterselie
  • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • Zout en peper naar smaak

Meng de ingrediënten voor de marinade en giet ze over de kipfilets. Laat de filets minimaal 30 minuten marineren in de koelkast. Verwarm de oven tot 190 graden en laat de kip op een bakpapier 25 minuten bakken in het midden van de oven.

Haal de kip uit de oven en laat deze afkoelen terwijl je aan de rest van de salade werkt.

Maanzaad dressing:

Deze salade heeft een frisse, zoetzure dressing die het geheel een explosie van smaak geeft. Hij bevat onder andere eiwitrijke Griekse yoghurt en super gezonde appelazijn. Je hebt hiervoor nodig:

  • 60 ml Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel maanzaad
  • Snufje zout en peper

Mix de ingrediënten in een schaaltje en je bent klaar voor de rest van de salade…

De salade:

Deze salade bevat naast de gemarineerde kipfilet een vrolijke verzameling van groene bladgroenten, fruit en kruiden. Je hebt nodig:

  • 150 gr bladspinazie
  • 150 gr boerenkool
  • 2 sinaasappels (gepeld en in stukjes gesneden)
  • 1 avocado (in stukjes gesneden)
  • 50 gr granaatappel pitjes
  • Handje vol verse munt (fijngehakt)
  • Handje vol verse peterselie (fijngehakt)
  • De gemarineerde kipfilet van stap in (in plakjes gesneden)

Leg de bladspinazie en de boerenkool in een schaal. leg hier bovenop de sinaasappel, avocado en kip. Strooi hier de granaatappel pitjes, de munt en de peterselie overheen. Giet als laatste de dressing over de salade.

Deze salade kan tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden. Je kunt er dus 3 of 4 dagen heerlijk van lunchen.

Eiwitrijke Taco Quinoa Salade

taco-quinoa-salade

Deze vegetarische eiwitrijke salade is een en al Mexicaanse heerlijkheid op een bordje. Naast bruinen bonen bevat hij ook eiwitrijke quinoa en een heerlijke salsa dressing.

Het koken van de quinoa duurt ongeveer 20 minuten. De rest van de bereiding ongeveer 10 minuten. Deze salade bevat ongeveer 16 gr eiwitten en slechts 384 kcal per portie. Dit recept is voor vier porties.

De quinoa

De basis van deze salade is in groente bouillon gekookte quinoa:

  • 300 gr quinoa
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)

Doe de quinoa in een pan, giet de groentebouillon er overheen, doe de knoflook erbij en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur omlaag en laat het geheel zachtjes doorkoken tot alle bouillon geabsorbeerd is. Haal de pan van het vuur af en laat de quinoa nog 5 minuten staan.

De salsa

Voor deze salade heb je ongeveer 250 gr salsa nodig. Je kunt deze kant en klaar in de supermarkt halen. Je kunt hem echter ook zeer eenvoudig zelf maken. Je hebt hiervoor nodig:

  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • rode peper
  • ui
  • teentje knoflook
  • sap van 1 limoen
  • handje verse koriander

Pers het teentje knoflook, snij de ui in blokjes, snij de peper (zonder zaadjes) fijn, pers de limoen uit en hak de koriander grof. Doe alles in een kom en roer door elkaar.

De salade

Als je eenmaal de quinoa hebt gekookt en de salsa hebt gemaakt (of het potje uit de kast hebt gehaald) is de rest van de salade super simpel. Je hebt nodig:

  • De afgekoelde quinoa uit stap 1
  • 200 gr cherry tomaten (in stukjes gesneden)
  • 400 gr zwarte bonen (uitgelekt)
  • 1 avocado (in stukjes gesneden)
  • 1 theelepel taco kruidenmix
  • 20 gr verse koriander (fijngehakt)
  • Sap van een limoen

Doe alle ingrediënten in een (afsluitbare) schaal en roer ze door elkaar. Giet hier de salsa overheen. Je kunt deze salade tot 4 dagen in de koelkast bewaren. Één keer maken… vier keer lunchen dus.

Hopelijk helpen deze heerlijke eiwitrijke salades jouw lunch weer een stukje kleurrijker, gezonder en afwisselender te maken en je de energie te geven die je nodig hebt om het beste uit je dag te halen.

Post bottom

Deze heerlijke eiwitrijke salades zijn perfect voor een gezonde lunch en zelfs vullende genoeg als maaltijdsalade voor het avondeten. Zeker het eerste recept is super makkelijk en snel te maken.

Share

Een reactie plaatsen

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.