Het Dukan Dieet

In vier fasen al je overtollige kilo’s kwijt. Dokter Pierre Dukan is een Franse voedingsdeskundige die zich al 30 jaar bezig houdt met gewichtsverlies en eetgewoonten. Het door hem ontwikkelde Dukan Dieet berust op voedingsprincipes voor iedereen die gecontroleerd wil afvallen. De basisprincipes van het Dukan Dieet zijn makkelijk te volgen. Je hoeft geen calorieen te tellen, voedsel te wegen of punten te tellen zoals bij veel andere diëten.

Het Dukan Dieet bestaat uit 4 fasen

Fase 1

Je begint met de Aanvalfase. Deze fase duurt één dag tot twee weken, afhankelijk van hoeveel je wilt afvallen. De aanvalfase bestaat uit een streng eiwit dieet. Je eet voornamelijk kip, eieren, mager vlees en vis. Het is mogelijk om binnen deze fase 3 tot 5 kilo af te vallen. Let er vooral op dat je voldoende water blijft drinken.

Fase 2

Hierna komt de Cruisefase. De bedoeling van deze fase van het Dukan dieet is om je streefgewicht te bereiken.  Je gaat werken aan een gecontroleerd en blijvend gewichtsverlies. Dit doe je door het afwisselen van een eiwitrijk dieet met veel groente. Vanaf nu is het ook de bedoeling dat je tussen de 20 en 30 minuten per dag gaat bewegen.

Fase 3

Vervolgens begint de Stabilisatiefase. Deze fase begint zodra je je streefgewicht hebt bereikt en is gericht op het behouden van jouw ideale gewicht. Je mag nu ook weer fruit, brood en kaas eten in beperkte mate. Het is echter nog steeds de bedoeling dat je één dag per week alleen eiwitrijk voedsel eet.

Fase 4

Als laatste komt de Voortgangsfase. In deze fase eet je weer normaal maar blijf de de Dukan principes toepassen om op gewicht te blijven. Deze fase duurt de rest van je leven. Het is de bedoeling om de oude, ongezonde eetgewoontes permanent te vervangen door die van het Dukan dieet.

Share

Plaats een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.