Hoe Vind Je Het Beste Dieet?

Hoe vind je het beste dieetWe worden overspoeld met nieuwe diëten en afslankmethodes. Bijna dagelijks verschijnt er wel weer een of ander ‘revolutionair’ nieuw dieet. Met allerlei mooie beloften zoals: “Eet wat je wilt en val toch af” of “Val moeiteloos af zonder beweging” worden we verleid om dan toch maar over te stappen op dit nieuwe dieet. Het duurt echter niet lang voordat de volgende afslankmethode, met nog mooiere beloften, alweer om de hoek komt kijken. Maar hoe vind je nu het beste dieet voor jou persoonlijk? In dit artikel ontdek je een aantal vragen die je jezelf zou moeten stellen voordat je tijd, geld en energie steekt in een nieuw dieet.

Welke diëten heb ik geprobeerd en waarom gaven ze niet het gewenste resultaat?

Heb je al verschillende diëten geprobeerd maar hebben deze je niet geholpen om af te vallen. Ga dan voor jezelf na wat hier de reden voor is.

  • Had je constant honger tijdens het volgen van het dieet? Waarschijnlijk is een dieet dat zich richt op minder eten voor jou dan niet de beste keuze. Probeer dan eens een dieet dat zich richt op wat je eet en niet op hoeveel je eet.
  • Had je het gevoel dat je tet zeer beperkt werd in wat je mocht eten? Dan is een dieet dat zich richt op hoeveel je eet en niet op wat je eet misschien meer geschikt voor jou.
  • Had je moeite om gemotiveerd te blijven? Misschien moet je dan niet proberen om het alleen te doen, maar je aansluiten bij een groep gelijkgezinden. Je kunt elkaar dan motiveren. Er zijn afslankprogramma’s die je de mogelijkheid bieden om lid te worden van bijvoorbeeld een online community zoals een Facebook groep.

Door uit te zoeken wat in het verleden niet heeft gewerkt voor jou persoonlijk en waarom, kun je waarschijnlijk al heel wat diëten van je lijstje schrappen.

Wat is mijn budget?

Bedenk van te voren hoeveel je bereid bent te besteden aan je dieet. Voordat je je op een bepaald dieet stort, zoek dan eerst uit hoeveel dit je gaat kosten. Heb je bijvoorbeeld speciale (lees dure) shakes, supplementen, voedingsmiddelen of voedselvervangers nodig? Moet je nieuwe keukenapparatuur aanschaffen om de recepten te kunnen bereiden? Betaal je een maandelijks lidmaatschap om lid te kunnen blijven van bijvoorbeeld een online afslankprogramma? Door van te voren uitgebreid onderzoek te doen naar verschillende diëten voorkom je dat je aan iets begint dat eigenlijk niet binnen je budget past. Het is immers zonde om ergens geld in te steken en halverwege ermee te stoppen omdat het te duur wordt.

Past het dieet in mijn dagelijkse schema?

Hoeveel tijd ben je per dag kwijt om je aan het dieet te houden? Moet je je hele leven omgooien en uren per dag in de keuken staan om allerlei exotische recepten te fabriceren? Moet je naar speciale winkels om ingrediënten te kopen? Bedenk van tevoren hoeveel tijd je kwijt zult zijn een het volgen van een dieet of afslankmethode en of je dit ervoor over hebt. Als na een paar dagen blijkt dat een dieet niet in je dagelijkse routine past dan wordt het al snel heel moeilijk om vol te houden.

Past het dieet bij mijn gezondheidstoestand?

Heb je gezondheidsklachten waardoor je bepaalde soorten voedsel niet kunt eten? Zoek dan van te voren uit of een bepaald dieet wel geschikt is voor jou. Diabetici en mensen met een hoge bloeddruk hebben bijvoorbeeld specifieke voedingsbehoeften waardoor bepaalde diëten niet geschikt voor ze zijn. Als een dieet een bepaald voedingssupplement voorschrijft, zoek dan eerst uit of hier geen stoffen in zitten waar je allergisch voor bent. Voor vrouwen geldt dat ze bepaalde supplementen misschien niet kunnen gebruiken tijdens de zwangerschap. Als je twijfelt of een dieet wel of niet geschikt voor je is, ga dan eerst naar je huisarts om advies in te winnen.

Laat je niet verleiden door mooie beloften

Probeer je bij het zoeken van een geschikt dieet niet te laten verleiden door mooie beloften. Bepaal eerst jouw persoonlijke behoeften en kijk of een dieet aansluit bij jouw levensstijl, dagelijkse schema, budget en gezondheidstoestand.

Share

Plaats een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.