Kun Je Afvallen Door Uitsluitend Beweging?

Het is prima mogelijk om af te vallen door middel van uitsluitend beweging, dus zonder aanpassingen in je dieet. Het kost echter behoorlijk wat tijd en moeite. Één kilo lichaamsvet komt ongeveer overeen met 9000 kilocalorieen. Om dus 1 kilo af te vallen moet je 7000 kcal meer verbranden dan je via je voedsel binnenkrijgt.

Met een uur hardlopen verbrand je ongeveer 650 kcal dus je zou meer dan 10 uur moeten hardlopen om 1 kilo vet te verbranden bij een gelijkblijvend voedingspatroon. Zoals je ziet is er best veel voor nodig om één kilo vet te verbranden. Als je niets aan je dieet wil veranderen en puur door middel van extra beweging wilt afvallen dan moet je jezelf ruim de tijd geven.

Houd er ook rekening mee dat spierweefsel zwaarder is dan vet. Als je veel extra gaat sporten dan is het zeer waarschijnlijk dat je niet alleen vet verbrand maar ook spieren opbouwt. Hou hier rekening mee de volgende keer dat je op de weegschaal stapt.

Ben je op zoek naar een goede methode om je hele lichaam te trainen zonder dure apparaten en zonder dat je hiervoor de deur uit moet? Probeer dan eens de Kettelbel Workout. Hoewel de kettelbel al honderden jaren oud is wordt hij tegenwoordig door duizende mensen (waaronder veel Hollywood sterren) gebruikt voor een uitstekende training van het hele lichaam.

Klik hier voor informatie over de Kettelbell Workout.

Share