Moeiteloos Afvallen? Drink Dit Voor Het Eten

glazen-waterWat als er een manier was waarmee je moeiteloos sneller kon afvallen? Zonder ingewikkelde aanpassingen aan je dieet en zonder dat je extra uren moet doorbrengen in de sportschool.

Volgens dit Britse onderzoek is dit heel goed mogelijk. Uit het onderzoek blijkt dat het drinken van water vóór iedere maaltijd je kan helpen om van die overtollige kilo’s af te komen… zonder dat je verder ook maar iets hoeft te veranderen aan je dieet.

Het was een heel simpel onderzoek, maar de resultaten liegen er niet om. Er deden 84 personen aan mee die al een tijd probeerden om af te vallen. Deze mensen werden in twee groepen verdeeld. De eerste groep dronk een half uur vóór iedere maaltijd een halve liter water. De mensen uit de tweede groep werd gevraagd zich voor te stellen dat ze al heel vol zaten voordat ze aan de maaltijd begonnen. Het onderzoek duurde totaal 12 weken.

Naast een consult met een diëtist kregen de proefpersonen verder geen instructies of afslank tips. De enige aanpassing die zij maakte aan hun dieet was ofwel het drinken van water of zich voorstellen dat ze vol zaten.

Na 12 weken werd bepaald hoeveel iedere deelnemer gedurende het onderzoek was afgevallen. Hieruit bleek dat de water drinkende groep 1,3 kilo méér was afgevallen dan de andere groep. OK, anderhalve kilo klinkt misschien niet wereldschokkend. Bedenk echter dat dit het enige was wat ze deden. Verder aten ze wat en hoeveel ze wilden.

Waarom helpt het drinken van water voor de maaltijd om af te vallen? Volgens wetenschappers zijn er een aantal redenen:

Door vlak voor het eten water te drinken zit je maag vol op het moment dat je aan de maaltijd begint. Je hebt dus minder honger, wat er weer toe leidt dat je minder eet.

Door meer water te drinken voorkom je vocht tekort. Je lichaam kan een gebrek aan vocht verwarren met honger gevoel. Door meer water te drinken voorkom je dus dat je gaat eten terwijl je eigenlijk dorst hebt.

Kortom, als je wilt afvallen dan is het drinken van een groot glas water vóór iedere maaltijd een prima gewoonte om te ontwikkelen. Het is een van de simpelste dingen die je kunt doen en het heeft, naast minder eten, ook nog diverse andere voordelen voor je gezondheid. Maar ja, vaak zijn het de simpele dingetjes die de grootste resultaten leveren. Daarnaast is water het goedkoopste afslankhulpmiddel dat je kunt krijgen.

Share

Plaats een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.