Positief Denken En Afvallen

Als je eenmaal hebt besloten dat je wilt afvallen, is het zaak om je te committeren aan dit besluit en een positieve instelling te blijven houden. We weten allemaal dat afvallen een enorme uitdaging kan zijn. Er is tijd, oefening en steun voor nodig om je gewoontes en manier van leven te veranderen. Het is echter een proces waar je doorheen zult moeten. Jij hebt zelf in de hand of je wel of niet die ongewenste kilo’s kwijt raakt.

Emoties zijn net als spieren. Degenen die je het meest gebruikt worden het krachtigst. Denk dus als een winnaar. Als je je uitsluitend richt op de negatieve kanten van dingen, dan trek je deze ook aan in je leven. Probeer je dus uitsluitend te concentreren op het doel dat je probeert te bereiken en de voldoening die dit zal geven.

Negatief denken is nergens goed voor en het belemmert je alleen in je doel om af te slanken. Als je jezelf betrapt op negatieve gedachten, zet deze dan bewust uit je hoofd en bedenk dat je het waard bent om slank en gezond te zijn. Concentreer je op je doel. Afvallen is meer dan allen dieet en beweging. Het heeft ook te maken met je zelfbeeld en je eigenwaarde. Om effectief af te slanken moet je geloven dat je het waard bent. Dit geloof zal niet van de ene op de andere dag ontstaan, maar door jezelf constant te vertellen dat je het verdient om een slank en gezond lichaam te hebben en om lekker in je vel te zitten zal dit geloof na verloop van tijd ontstaan.

Zoek ook steun bij vrienden en familie en probeer in contact te komen met andere mensen die bezig zijn met afvallen. Het kan enorm helpen om met gelijkgezinden te praten over moeilijkheden die je tegenkomt en om ideeën en tactieken uit te wisselen. Probeer ook in contact te komen met mensen die al succesvol afgevallen zijn en praat met hen over hoe zij dit gedaan hebben. Het lezen en praten over succesverhalen van anderen kan een goede manier zijn om gemotiveerd te blijven en een positieve instelling te blijven houden.

Het behouden van een positieve instelling kan je door moeilijke periodes heenslepen. Het helpt je om je te concentreren op je doel zodat je dit makkelijker en sneller kunt bereiken. Als je wilt afslanken, bedenk dan dat een goed afvalprogramma zich niet alleen richt op beweging en dieet, maar ook op je gedachten en je mentale instelling. Je gedachten hebben kracht dus maak hier gebruik van!

Share

Plaats een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.