Snel Afvallen

Snel afvallen, hoe kun je dat het beste aanpakken? Als je wilt afvallen, dan wil je dat waarschijnlijk zo snel mogelijk. Waarschijnlijk was je het liefst gisteren al van die extra kilo’s af. Er zijn zo veel diëten, pillen, poeders, drankjes en afslank hypes dat het moeilijk is om door de bomen het bos nog te zien. Moet je kiezen voor het nieuwste ‘crash dieet’ of kun je ook snel afvallen met minder radicale methodes?

Laten we bij het begin beginnen. Om af te vallen en vet te verbranden moet je meer calorieën verbranden dan je binnenkrijgt. Dit is de absolute basis van afvallen. Hoeveel calorieën je binnenkrijgt wordt bepaald door je voeding. Hoeveel calorieën je verbrandt heeft te maken met beweging. De basis van snel afvallen is dus een combinatie van de juiste voeding en voldoende beweging.

Snel afvallen en motivatie

Voordat je je stort op het nieuwste dieet, is het verstandig om voor jezelf te bepalen wat je eigenlijk precies wil bereiken. Snel afvallen begint in je hoofd. Weet je precies hoeveel kilo’s je kwijt wil raken? Heb je een bepaalde tijd in je gedachten waarbinnen je dit streefgewicht bereikt wil hebben? Is dit beeld reëel, oftewel geloof je dat het haalbaar is?

Door jezelf deze vragen te stellen kun je jouw afslank doel bepalen. Schrijf dit doel op! Het is veel makkelijker om gemotiveerd te blijven als je een duidelijk doel hebt. Voor meer informatie over motivatie en doelen stellen zie: afvallen begint in je hoofd.

Snel afvallen en voeding

Natuurlijk weet je dat voeding een belangrijke rol speelt als je snel wilt afvallen. Er zijn niet voor niets zo veel verschillende diëten. Wat betreft voeding zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten om sneller van die overtollige kilo’s af te komen:

  • Drink veel water en vermijd frisdrank. Door voldoende water te drinken verminder je het hongergevoel. Zie ook Sneller Afvallen? Drinken Maar!
  • Vermijd snelle koolhydraten. Snelle koolhydraten worden snel in het bloed opgenomen en worden snel als vet opgeslagen in je lichaam. Ze zitten in bijvoorbeeld koekjes, taart, chips, snoep en de meeste kant en klaar producten. Eet vooral langzame koolhydraten. Deze worden langzaam opgenomen. Ze zitten bijvoorbeeld in aardappels, rauwkost, groente en granen.
  • Eet ontbijt. Dit bevorderd de stofwisseling en zorgt er ook voor dat je gedurende de dag minder zin hebt om te snoepen. Zie ook Waarom Helpt Ontbijten Bij Het Afvallen
  • Eet meerdere maaltijden per dag. Vijf keer een beetje eten is beter dan één keer heel veel.

Wil je snel afvallen dan kun je een goede start maken met behulp van een zogenaamd eiwitdieet. Hiermee kun je binnen korte tijd veel afvallen. Een eiwitdieet is geschikt om binnen een korte periode je gewicht op peil te krijgen, maar niet om permanent te blijven volgen. Als je eenmaal je streefgewicht hebt bereikt dan is het belangrijk om een gezond en gevarieerd voedingspatroon te volgen.

Bepaalde soorten voedsel zijn heel goed als je snel wil afvallen. Ze zorgen ervoor dat je sneller vet verbrandt. Dit komt omdat ze meer energie kosten om te verteren dan ze opleveren. Ze zetten je lichaam dus even goed aan het werk. Diverse soorten vet verbrandend voedsel vind je hier.

Snel afvallen en beweging

Als je snel wilt afvallen kom je er niet onderuit. Je moet bewegen! Het beste kun je kiezen voor een training die bestaat uit een combinatie van cardio- en krachtoefeningen.

Je lichaam gebruikt als energiebron eerst zijn voorraad koolhydraten. Pas na ongeveer 20 minuten trainen begint je lichaam vet te verbranden. Zorg er dus voor dat je langer dan 20 minuten traint, het liefst drie keer per week.

Er zijn ook heel veel dingen die je in het dagelijks leven kunt doen om meer te bewegen. Je kunt hierbij denken aan de fiets pakken in plaats van de auto of de trap nemen in plaats van een lift of roltrap. Als je er over nadenkt zul je heel veel manieren ontdekken om meer te gaan bewegen.

Snel afvallen en je stofwisseling

De snelheid waarmee je lichaam calorieën verbrandt wordt bepaald door je stofwisseling. Hoe sneller de stofwisseling, hoe sneller je afvalt. Ieder mens is anders en de een heeft van nature een snellere stofwisseling dan de ander.

Als jij de pech hebt dat je van nature een tragere stofwisseling hebt dan is dit niet het einde van de wereld. Er zijn dingen die je kunt doen om je stofwisseling te versnellen. Het is wel zo dat je meer moeite zult moeten doen om af te vallen dan iemand met een snellere stofwisseling.

8 Manieren om je stofwisseling te versnellen

 

 

Share