Sneller Afvallen? Drinken Maar!

Het is veilig, het is simpel en het werkt. Het drinken van water kan je helpen bij het afvallen.

Uit een Amerikaans onderzoek is gebleken dat het drinken van water wel degelijk zin heeft als je snel wilt afvallen. Mensen die naast hun dieet bij iedere maaltijd twee glazen water dronken, vielen gemiddeld 2 kilo méér af dan mensen die dit niet deden. Het onderzoek duurde 12 weken. De helft van de deelnemers kreeg de opdracht om water te drinken bij iedere maaltijd. De groep die naast hun dieet ook water dronken viel gemiddeld 7 kilo af. De andere groep viel gemiddeld 5 kilo af.

Er wordt al lang gezegd dat het drinken van water helpt om het hongergevoel te onderdrukken. Je voelt je sneller vol zodat je minder hoeft te eten. Ook lest water je dorst zodat je minder snel geneigd bent om frisdrank of sap te drinken die beiden rijk zijn aan calorieën. Er was echter nog geen bewijs dat deze eigenschappen ook daadwerkelijk leiden tot sneller afvallen. Nu dus wel!

Voor iedereen die sneller wil afvallen luidt dus het advies, drink bij iedere maaltijd twee glazen water. Net als met alles geldt natuurlijk dat te veel nooit goed is. Ga dus niet liters extra drinken. Dit heeft niet alleen géén zin, maar is ook nog eens gevaarlijk. Met andere woorden: geniet, maar drink met mate.

 

Share

Plaats een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.