Sneller afvallen met deze 15 tips

Sneller Afvallen Met Deze 15 Simpele Tips

Afvallen is meer dan strenge diëten en slopende workouts. Stress op het werk, slechte eetgewoontes, slaapgebrek en talloze andere kleine factoren kunnen voorkomen dat je van jouw overtollige gewicht afkomt.

Gelukkig zijn er naast jezelf verhongeren of jezelf afbeulen in de sportschool ook een hoop andere – minder radicale – dingen die je kunt doen om af te vallen. Hier zijn 15 simpele trucs die je vandaag nog kunt toepassen om van dat overtollige vet af te komen…

1: Vermijd zoete drankjes

Frisdrank, energy drinks en vruchtensappen behoren tot de grootste dikmakers die er zijn. Deze ‘vloeibare’ calorieën worden super makkelijk opgenomen, zorgen voor grote pieken in je bloedsuiker en veel ervan worden opgeslagen als vet.

Als je vastbesloten bent om af te vallen dan kun je dus je calorie-inname flink verminderen door deze vloeibare calorieën links te laten liggen.

Het beste kun je calorierijke drankjes vervangen door water of koffie/thee zonder suiker. Nou kan de hele dag water drinken natuurlijk ook gaan vervelen. Probeer voor de afwisseling een deze stofwisseling verhogende drankjes.

2: Drink groene thee

Groene thee bevat naast een hoop gezonde anitoxidanten ook catechine. Volgens een onderzoeker van de vakgroep Humane Biologie van Maastricht UMC bevordert deze catechine het energie verbruik.

 


Afvallen zonder sporten. 7 Simpele en bewezen tips om van je overgewicht af te komen zonder ook maar één voet in de sportschool te zetten. #afvallen #dieet

Afvallen Zonder Sporten – 7 Simpele en Bewezen Methodes

Wil je graag wat kilo’s kwijt maar ben je er niet echt voor te porren om regelmatig te moeten sporten? Dan zijn hier wat bewezen tips die je daarbij kunnen helpen. Lees meer…


3: Verstop ongezond voedsel

Onderzoek toont aan dat je sneller geneigd bent om naar ongezonde snacks te grijpen als deze in het zicht of binnen handbereik liggen. Verstop dus je snoep en snaaivoer in de kast, het liefst achter gezondere snack alternatieven, om impulsief snacken te verminderen.

Zin om te snacken? Probeer dan een deze simpele en gezonde vet verbrandende snacks

4: Poets je tanden vaker

Vaker tanden poetsen is niet alleen goed voor je mond hygiëne… het kan je ook helpen bij het afvallen. Het poetsen van je tanden na een maaltijd vermindert de behoefte om te snacken. Eten nadat je net je tanden hebt gepoetst wordt immers door de meeste mensen als vies ervaren.

5: Lach vaker

Nee, het is geen grapje. Tijdens het lachen verbruik je namelijk dezelfde hoeveelheid energie als tijdens het wandelen. Met 15 minuten lachen kun je tot wel 40 kcal per dag extra verbranden. Goed excuus om wat vaker te genieten van je favoriete comedy series dus.

6: Drink meer water

Het drinken van water in plaats van bijvoorbeeld frisdrank of vruchtensap kan je calorie-inname drastisch verminderen. Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat het drinken van meer water helpt om je stofwisseling te versnellen en efficiënter te maken. Ook blijkt dat het drinken van een groot glas water een half uur voor iedere maaltijd ertoe leidt dat je tijdens die maaltijd minder eet.

Zie ook: 9 Verrassende dingen die er met je gebeuren als je meer water drinkt

7: Volg de 2,5 minuten regel

Probeer iedere dag 2,5 minuten intensief te bewegen. Dit wordt ook wel sprint interval training genoemd. Het werkt zo:

Tijdens een workout zoals bijvoorbeeld joggen, fietsen of roeien doe je vijf keer een moment waarop je 30 seconden lang zo intensief mogelijk gaat. Tussen deze periodes neem je 3-4 minuten rust (fietsen, joggen of roeien op een normaal tempo). Hiermee kan je tijdens een workout als snel 200 kcal extra verbranden.


4 minuten Workout Voor Maximale Vetverbranding

4 Minuten Workout Voor Maximale Vetverbranding

Een uur lange zwoegen in de sportschool is niet voor iedereen weggelegd.Met deze korte workout train je je hele lichaam in slechts 4 minuten. Lees meer…


8: Eet minder… maar vaker

Door vaker te eten laat je je lichaam weten dat er geen reden is om energie op te slaan als vet. Het helpt ook om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat vaker kleinere porties eten cholesterol kan helpen verlagen.

9: Staar minder vaak naar het scherm

Uit onderzoek van de Universiteit van Kyushu blijkt dat fel licht zoals dat van je laptop of smartphone scherm de aanmaak van melatonine vermindert en kan zorgen dat je minder en slechter slaapt. Probeer daarom zeker een uur voordat je gaat slapen niet meer naar een scherm te kijken.

10: Stop met calorieën tellen

Stop met calorieën tellen en besteed in plaats daarvan meer aandacht aan het maken van betere voedingskeuzes. Door, waar mogelijk, bewerkt voedsel en snacks te vervangen door natuurlijke, onbewerkte producten zoals groente en vers fruit zal je calorie-inname vanzelf verminderen. Daarnaast zal dit ervoor zorgen dat je meer gezonde voedingsstoffen zoals vitamines, vezels, mineralen en antioxidanten binnenkrijgt.

11: Blijf koel

Onderzoek toont aan dat koelere temperaturen bijdragen aan het ontstaan van bruin vetweefsel. In tegenstelling tot wit vet, het soort dat je dik maakt, zorgt bruin vet juist ervoor dat je meer calorieën verbrandt door energie om te zetten in warmte. Als je dus gewend bent om ’s winters de kachel flink op te stoken dan is dit misschien een goede reden om hem een paar graadjes terug te schroeven.

12: Vergeet dat middag dutje

Als je gewend bent om ’s middags een dutje te doen dan is de kans groot dat dit je slaap ’s nachts beïnvloedt. Onderzoek toont aan dat een middagdutje je biologische klok kan ontregelen en je stofwisseling kan vertragen.

13: Houd iedere week één sjoemeldag

Sta jezelf toe om een dag in de week wat minder streng te zijn met je dieet, ook wel een ‘cheat day’ genoemd. De theorie hierachter is dat het makkelijker is om je aan een gezond voedingspatroon te houden als je jezelf ook af en toe beloond door gewoon lekker te eten wat je wilt.

14: Ontspan

Stress zorgt ervoor dat je stofwisseling vertraagd. Daarnaast leidt het volgens onderzoek tot het maken van ongezondere voedingskeuzes en vergroot het de behoefte om te snacken. Daarnaast vergroot het ook het risico op overeten (stress-eten).

15: Slaap voldoende

Uit onderzoek blijkt dat mensen die minder dan vijf uur per nacht slapen veel vatbaarder zijn voor overgewicht. Slaapgebrek zorgt ook voor een verhoogde cortisol aanmaak, wat weer meer stress tot gevolg heeft. Daarnaast zijn ook leptine en groeihormoon (twee hormonen die een belangrijke rol spelen bij afvallen) sterk verbonden aan de kwaliteit van je nachtrust.

Zie ook: 8 Essentiële Afslank Hormonen – En Hoe Je Ze Activeert

Zoals we in de vorige tip al zeiden zorgt dit er op zijn beurt weer voor dat meer gaat snacken en ongezondere voedingskeuzes maakt. Oftewel… zorg ervoor dat je voldoende nachtrust krijgt. Voor de meeste mensen betekent dit 7-8 uur slaap per nacht.

Snel afvallen met deze 15 simpele tips

Share

Plaats een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.