specerijen op een tafel

Top 5 Vetverbrandende Specerijen

Succesvol afslanken zit hem vaak in de kleine maar blijvende veranderingen die je aanbrengt in je levensstijl. Deze kleine veranderingen kunnen, bij elkaar opgeteld, een enorme, positieve impact hebben op je gezondheid en je vetpercentage.

Een van de meest eenvoudige veranderingen die je kunt aanbrengen in je eetgewoontes is het gebruik van specerijen… liefst als vervanging voor calorierijke sauzen.

Specerijen zijn niet alleen een super gezonde manier om je maaltijden smaakvoller te maken. Een aantal specerijen zijn ook nog eens uitstekende natuurlijke vetverbranders.

Hier zijn vijf van de beste specerijen voor mensen die zo snel mogelijk – en op een gezonde manier – van overtollig vet af willen komen.

1: Zwarte peper

Het is misschien wel een van de meest alledaagse specerijen. Zwarte peper is echter een van de beste stofwisseling verhogende specerijen die er zijn. Dit komt vooral door de alkaloïde piperine die het bevat.

Zwarte peper heeft naast zijn vetverbrandende eigenschappen ook diverse andere gezondheidsvoordelen. Zo helpt het je bloeddruk verlagen en helpt het oxidatieve stress voorkomen.

Kortom, het toevoegen van zwarte peper aan je maaltijden is een goede manier om ze smaakvoller te maken en tegelijkertijd je stofwisseling (en daarmee je vetverbranding) te versnellen.

2: Turmeric

Turmeric, ook wel geelwortel of koenjit genoemd, is een Indiase specerij die al decennia lang in veel Aziatische landen wordt gebruikt in curries. Het is een ‘lichaamsverwarmende’ specerij die je metabolisme versnelt.

Curcumine, de actieve stof in Turmeric (die ook voor zijn gele kleur zorgt) helpt ook om de opslag van vet te verminderen. Oftewel, het helpt niet alleen om sneller van je bestaande vet af te komen… het voorkomt ook de opslag van nieuw vet in je lichaam.

Als dit nog niet reden genoeg was om wat vaker turmeric te gebruiken dan is het ook nog eens een van de meest krachtige natuurlijke ontstekingsremmers.

Succesvol afslanken hangt voor 80% van je dieet af. Download ons GRATIS e-boek en ontdek de 7 simpele trucs die je vandaag nog kunt toepassen om direct je stofwisseling te versnellen en meer vet te verbranden.

3: Kaneel

Kaneel is nog zo’n vetverbrandende specerij die een prominente plaats in je keukenkastje zou moeten krijgen.

Kaneel versnelt niet alleen je stofwisseling, het verbetert onder meer ook je spijsvertering, werkt als een eetlustremmer en helpt je bloedsuikerspiegel in balans te houden.

Er zijn heel veel manieren waarop je kaneel kunt gebruiken. Zo kun je het door je havermout of smoothies mengen, over je pannenkoeken strooien of door de rode kool mengen. Je kunt ook een schepje kaneel in je koffie doen ter vervanging van suiker.

Zie ook: 5 Manieren waarop kaneel je kan helpen afvallen

4: Gember

Gember is een specerij die veel gebruikt wordt in de Aziatische keuken. Gember zorgt voor thermogenese in je lichaam. Dit is een metabolisch process waarbij je lichaam calorieën verbrandt om warmte te creëren.

Gember is naast een natuurlijke vetverbrander ook een goede eetlustremmer en ontstekingsremmer. Daarnaast helpt het ook de spijsvertering te bevorderen en werkt het cholesterol verlagend.

5: Cayennepeper

Hij mag dan wel als laatste in ons rijtje staan, maar cayennepeper is een van de allerbeste natuurlijke vetverbranders die er zijn. Net als gember zorgen pikante pepers zoals cayennepeper voor thermogenese in je lichaam.

Het actieve ingrediënt in cayennepeper is capsaïcine. Van dit stofje is bekend dat het je stofwisseling met maar liefst 20% kan versnellen.

Naast zijn metabolisme verhogende eigenschappen is cayennepeper ook een goede eetlustremmer. Een goede reden om wat vaker pittig te eten dus.

Zo, dat waren ze dan… vijf van de allerbeste natuurlijke vetverbrandende specerijen. Heb je geen zin om veel geld te besteden aan dure vetverbranders? Wil je op een natuurlijke en gezonde manier je vetverbranding versnellen? Dan zijn deze specerijen een goede keuze.

Top 5 vetverbrandende specerijen. Op een lekkere en gezonde manier een strakke buik.

Share

Plaats een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.