Verander Je Eetgewoonten

Gezond EtenHet veranderen van je eetgewoonten is een van de belangrijkste dingen als je blijvend wilt afvallen. Voor veel mensen is dit echter ook een van de moeilijkste dingen. Het goede nieuws is dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je moet het echter wel op de juiste manier aanpakken.

Als je al eerder hebt geprobeerd om je eetgewoonten te veranderen zonder succes, of als je van plan bent om nu voor eens en altijd gezonder te gaan eten, dan volgen hier een aantal tips die je kunnen helpen om gezond eten een permanent onderdeel van je leven te maken.

Er zijn grofweg twee manieren waarop je je eetgewoonten kunt aanpassen.

  • Verander hoeveel je eet.
  • Verander wat je eet.

Voor de beste resultaten op de lange termijn, moet je ze alle twee veranderen. Meestal proberen mensen om deze beide eetgewoonten tegelijkertijd aan te pakken. Dit maakt het een stuk moeilijker om blijvende vernaderingen door te voeren.

Het beste kun je wat je eet en hoeveel je eet zien als twee aparte doelen. Door ze een voor een aan te pakken vergroot je je kans op succes.

Met welke kun je het beste beginnen? Met hoeveel je eet! Waarom? Omdat het makkelijker is om de grote van je porties aan te passen dan om een heel nieuw dieet te volgen. Je zult bijvoorbeeld minder moeite hebben om tijdens de lunch een boterham minder te eten dan door brood te vervangen met een salade.

Tips om porties te verkleinen

  • Bouw de grootte van je porties langzaam af
  • Gebruik een kleiner bord.
  • Drink voor het eten een glas water
  • Eet langzaam en bewust en kauw vaker

Als je eenmaal de grootte van je porties onder controle hebt, dan kun je langzaam je dieet gaan aanpassen. Vervang stap voor stap ongezond voedsel met gezondere alternatieven. Je kunt heel simpel beginnen door bereidingswijze van je eten te veranderen. Gebruik om te bakken plantaardige olie in plaats van margarine. Bak frites in de oven in plaats van de frituurpan. Koop verse groente in plaats van groente uit blik.

Weet je niet zeker hoe je jouw dieet het beste kunt aanpassen voor optimale resultaten? Probeer dan eens het Gezonde Lifestyle Receptenboek.

Door dit soort kleine aanpassingen stapsgewijs door te voeren, is het veel makkelijker om je eetgewoonten aan te passen dan wanneer je van het ene op het andere moment een totaal nieuw dieet zou gaan volgen. Het uiteindelijke resultaat is echter een permanente verandering in je levensstijl die je zal helpen om slank en gezond te blijven.

Share

Plaats een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.