Vet Verbranden, Hoe Doet Je Lichaam Dat?

Als je op een verantwoorde en gezonde manier wilt afvallen dan helpt het om te weten hoe je lichaam op een natuurlijke manier vet verbrandt. In dit artikel kijken we naar de drie bronnen van calorieën en hoe je lichaam deze gebruikt. Je leert ook welk type dieet het beste werkt om lichaamsvet te verbranden. Tevens kijken we naar hoe beweging je lichaam helpt om vet te verbranden. Tenslotte leer je hoe voldoende rust en stressvermindering helpen bij vetverbranding.

Om een antwoord te kunnen geven op de vraag, “Hoe verbrand je lichaam vet?” is het belangrijk om de primaire bronnen van calorieën te kennen. Dit zijn: koolhydraten, vetten en eiwitten. Op water na zijn eiwitten de meest voorkomende stoffen in je lichaam. Eiwitten vormen belangrijke bouwstoffen voor de cellen. Omdat eiwitten zo belangrijk zijn voor het opbouwen en repareren van cellen, gebruikt je lichaam ze niet als energiebron als er genoeg koolhydraten en vet aanwezig zijn.

Koolhydraten vormen de primaire bron van energie voor je lichaam. Verbranding van koolhydraten zorgt voor een snelle toevoer van energie. Vet is de geconcentreerde energiebron van het lichaam. Één gram vet bevat meer dan twee keer zoveel calorieën als een gram koolhydraten of eiwit.

Om vet te verbranden heb je ten eerste het juiste dieet nodig. Dit dieet moet het aantal koolhydraten dat je binnenkrijgt beperken. Als het lichaam geen koolhydraten heeft om te verbranden, schakelt het over op vet. Hoewel een dieet dat eiwitrijk en koolhydraatarm is kan helpen bij vetverbranding, kunnen de lange termijn effecten schadelijk zijn. Let er dus altijd op dat je wel de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt als je een koolhydraatarm dieet volgt.

Als je het hebt over vet verbranden, dan mag de rol van beweging niet achterwegen blijven. Je lichaam verbrandt eerst zijn voorraad calorieën en schakelt daarna pas over op vetverbranding. Het is dus zaak dat je lang genoeg traint om daadwerkelijk vet te verbranden en niet alleen koolhydraten.

Genoeg rust en het verminderen van stress spelen ook een rol bij het vet verbranden. Als je blijvend wil afvallen dan is het nodig om een gezonde levensstijl aan te nemen. Hiervoor is het ook nodig om je lichaam én je geest voldoende rust te geven.

Wil je nú voor eens en altijd van dat overtollige vet af? Probeer dan eens het Afvallen en Vet Verbranden programma. In dit programma vertelt personal trainer Randy den Heijer je alles wat je moet weten over snel vet verbranden en afvallen.

Terug naar:  Vet Verbranden

Gerelateerde artikelen:

Manieren om meer vet te verbranden

Buikvet verbranden

Share

Plaats een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.