Waarom Helpt Ontbijten Bij Het Afvallen?

waarom helpt ontbijten bij het afvallenJe hoort vaak je het ontbijt niet mag overslaan als je wil afvallen. Hier volgen een aantal redenen waarom het eten van ontbijt helpt bij het afvallen en het op peil houden van je gewicht.

  • Door te ontbijten verminder je het hongergevoel later op de dag, waardoor het makkelijker is om overeten te voorkomen. Als je het ontbijt overslaat heb je eerder last van dat hongergevoel en is de verleiding waarschijnlijk groter om naar ongezonde snacks te grijpen.
  • Door het ontbijt over te slaan heb je kans om een verhoging van de insuline response van je lichaam wat leidt tot het opslaan van vet en gewichtstoename.
  • Door te beginnen met een gezond ontbijt is het makkelijker om gedurende de rest van de dag ook gezonde eetgewoontes toe te passen.
  • Het eten van ontbijt geeft je energie. Deze energie zorgt voor een toename van fysieke activiteit gedurende de dag. Met een gezond ontbijt vul je je glycogeenvoorraad aan. Glycogeen is een snel beschikbare energievoorraad die wordt gevormd door de opslag van koolhydraten in je spieren.

Veel mensen slaan het ontbijt over. Ze zeggen dat ze ’s ochtends geen hap door hun keel krijgen of dat ze geen tijd hebben voor ontbijt. Alles is echter een kwestie van wennen. Door langzaam op te bouwen kan iedereen leren te ontbijten. Een goed ontbijt is een belangrijk hulpmiddel bij het afvallen en een gezonde levensstijl.

Share

Plaats een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.