Waarom Slagen Veel Mensen Er Niet In Om Af Te Vallen?

Waarom lukt het veel mensen niet om af te vallen? Is het omdat ze lui zijn of verslaafd zijn aan eten? Nee. Is het omdat ze niet goed zijn in lichaamsbeweging? Ook niet. De reden dat afvallen veel mensen niet lukt komt voort uit een aantal factoren:

De meeste mensen zijn niet op de hoogte van de risico’s van overgewicht. Waarom willen de meesten snel afvallen? Vaak om er beter uit te zien. Natuurlijk is een mooier lichaam zeker een goede reden om af te vallen, maar het zou niet de enige reden moeten zijn. Structureel overgewicht is schadelijk voor de gezondheid. Talloze onderzoeken hebben uitgewezen dat afvallen om op een normaal gewicht te komen zeer belangrijk is voor je gezondheid. Kennis van de risico’s van overgewicht kan dienen als een enorme motivatie om af te vallen en om op je ideale gewicht te blijven.

Veel mensen zien een dieet als iets tijdelijks. Als ze op ‘dieet’ zijn dan onthouden ze zichzelf zo veel dat ze er ellending van worden om daarna weer terug te vallen in oude gewoontes en eetpatronen. Hier komt bij dat veel dieten eisen stellen die niet lang volgehouden kunnen worden. Het geheim van succesvol afvallen en op gewicht blijven is het geleidelijk aanpassen van je levensstijl en je voedingspatroon zodat het een nieuwe gewoonte wordt.

Veel mensen zien afvallen als een alles of niets spel. Ze moeten zich voor de volle 100% aan hun dieet en bewegingsschema houden want ander is het zinloos. Bijvoorbeeld, iemand houdt zich bij het ontbijt niet aan zijn voorgenomen dieet. Omdat de dag nu toch al verprutst is maakt het niet uit of de lunch en het avondeten ook ongezond zijn. Als je succesvol wilt afvallen dan is het belangrijk om niet bij elk hindernisje je nieuwe gezonde levenstijl maar weer te laten vallen.

De meeste mensen zijn zich helemaal niet bewust van wat ze eten. Veel mensen met overgewicht eten duizende extra calorieen per dag zonder dat ze dit door hebben. Het is moeilijk om het overzicht te behouden op je vooruitgang als je niet bijhoudt wat je eet.

Share

Plaats een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.