Zes doodgewone producten die je metabolisme een boost geven

metabolisme versnellenJe hebt misschien al gehoord dat de sleutel tot calorieën verbranden – en dus tot snel gewicht verliezen – het boosten van je metabolisme is. Je metabolisme of stofwisseling is de optelsom van de ontelbare chemische reacties die elk moment in je lichaam plaatsvinden.

Door je metabolisme een versnelling hoger te schakelen, gaat je lichaam vanzelf meer energie gebruiken. Dat vertaalt zich in een hoger calorieverbruik, en daardoor val je af.

Mensen hebben al allerlei exotische technieken geprobeerd om die magische metabolisme-boost te bereiken, van bizarre sportroutines tot bijzondere diëten, maar eigenlijk hoef je het helemaal niet zo ver te zoeken. In dit artikel lees je zes doodgewone producten die je in elke supermarkt kan vinden en die je metabolisme een gezond duwtje in de rug geven.

1. Hete pepers: De invloed van hete pepers op je metabolisme kan je heel intuïtief begrijpen. Elk biologisch proces gaat namelijk sneller bij hogere temperaturen. Je hoeft echter geen twintig keer rond het voetbalveld te lopen om het warm te krijgen, want pepers hebben net hetzelfde effect.

De stof die dit verwezenlijkt in pepers heet capsaïcine. Deze stof wordt gelinkt aan het boosten van je metabolisme en aan het afremmen van je hongergevoel. Erg handig dus wanneer je ongezonde snacks en desserts wilt vermijden.

2. Koffie: De cafeïne in koffie is een natuurlijke stof die veel processen in je lichaam stimuleert. Je wordt er alerter van en je metabolisme gaat sneller.

Het is wel belangrijk om met de hoeveelheden koffie die je drinkt op te letten. Hou het bij maximaal 2 koppen per dagen, anders krijg je misschien last van darmproblemen of slapeloosheid. En je moet hem zwart drinken. Als je er melk en/of suiker in doet dan wordt het hele stofwisselingsversnellende effect teniet gedaan door de extra calorieën die je binnenkrijgt.

3. Azijn: Azijn bevat tal van gezonde stoffen, waaronder sommigen je helpen met het verbranden van vet. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de zuren in azijn een signaal naar je lichaam sturen om vet te gaan verbranden.


appelzaijn-wondermiddel-bij-afvallen
Zie ook: Appelazij, Wonder Middel Bij Afvallen?
 
Wat is appelazijn precies, hoe kan het je helpen om van overtollig vet af te komen en welke gezondheidsvoordelen heeft het nog meer?

4. Citrusvruchten: Citrusvruchten bevatten tal van stoffen die je metabolisme op peil houden. Ze zijn een bron van natuurlijke suikers, dus eet citrusvruchten met mate. De suikers in sinaasappels of grapefruits zijn echter nog steeds heel wat gezonder dan toegevoegde suikers in bijvoorbeeld frisdrank.

5. Kruiden: Kruiden behoren tot de makkelijkste en gezondste toevoegingen aan een gerecht die je kan bedenken. De meeste kruiden, vooral pikante soorten, hebben het bijkomende effect dat ze je metabolisme een boost geven. Vooral kaneel heeft gezonde effecten op je buikvetverbranding.

 

 

Share

Plaats een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.