6 Manieren Om In 10 Minuten Meer Vet Te Verbranden

snel-vet-verbranden-tips

Laten we eerlijk zijn. We hebben niet allemaal de tijd – of de motivatie – om uren per week in de sportschool door te brengen of ingewikkelde, tijdrovende afslankprogramma’s te volgen. Daarom zijn hier een aantal simpele manieren om snel meer vet te verbranden:

1: Houd je hoofd koel

Er zijn verschillende soorten vet. Het witte vet rondom je buik en andere probleemzones (het vet waar we graag van af willen) is het gevolg van onze voorliefde voor calorierijk voedsel.

De calorie-verbrandende wederhelft van wit vet is bruin vet. Dit type vet verbrandt energie om hitte te produceren. Uit onderzoek blijkt dat jezelf 10 minuten per dag blootstellen aan kou wit vet kan omzetten in bruin vet. Koude douche iemand?

Ook intensieve beweging kan helpen om meer bruin vet aan te maken.

2: Meer pit in je leven

Capsaïcine is het stofje dat hete pepers heet maakt. Het is ook een stofje dat je vetverbranding versnelt. Je vindt capsaïcine vooral in hete pepers, maar ook in cayenne peper en paprika.

3: Wees intensief

Tijens een uur lange cardio sessie (joggen, loopband, hometrainer) verbrand je zeker vet. Maar ja, we hebben niet allemaal de tijd (of zin) voor een uur lange workout. Gelukkig hoeft dat ook niet.

Uit onderzoek blijkt dat je met een korte, intensieve workout zoals HIIT (high intensity interval training) niet alleen tijdens de training effectiever calorieën verbrandt… maar ook de 24 uur daarna.

PSST… Wist je dat succesvol afslanken voor 80% van je dieet afhangt? Download ons GRATIS e-boek en ontdek de 7 simpele trucs die je vandaag nog kunt toepassen om direct je stofwisseling te versnellen en meer vet te verbranden.

Probeer deze 4 minuten workout eens tijdens de reclame op tv of als je even niets beters te doen hebt.

Een van onze favoriete vormen van HIIT workouts is kettlebell training. Deze vorm van training verbrandt niet alleen in korte tijd zeer veel calorieën, je bouwt er ook nog eens functionele kracht, flexibiliteit en een top conditie mee op.

4: Vette hap?

Nee, we bedoelen hier geen friet, frikadellen of kroketten. Het eten van genoeg ‘goede’ vetten kan echter wel helpen om van ongewenst vet af te komen.

Het eten van de juiste vetten kan je stofwisseling verhogen omdat vet moeilijker verteerbaar is dan koolhydraten. Om die zelfde reden zorgt het ervoor dat je langer een voldaan gevoel hebt en niet een half uur na je maaltijd hoeft rond te lopen met hongergevoel.

Wat zijn de juiste vetten? Onverzadigde vetten (vooral Omega-3) die je vind in bijvoorbeeld vis, noten, avocado’s pindakaas, olijfolie, eieren (vooral de dooier) en visolie.

5: Zure bom?

Drink ’s ochtends voor het ontbijt een glas water met een halve uitgeperste citroen. Dit helpt niet alleen je stofwisseling versnellen maar heeft ook een ontgiftende werking.

Daarnaast helpen de zuren in citroen je spijsvertering te verbeteren. Hierdoor worden gezonde voedingsstoffen beter opgenomen door je lichaam.

6: Vroege vogel

Eerder las je al dat intensieve beweging zoals HIIT een van de meest effectieve manieren is om vet te verbranden.

En wanneer is de beste tijd voor die intensieve beweging? Het antwoord is ’s ochtends vóór het ontbijt. Door iedere ochtend iets eerder op te staan om een korte intensieve workout te doen geef je je stofwisseling en je vetverbranding een enorme boost. Dit hoeft maar 10 minuten te zijn. Het klinkt misschien moeilijk, maar het went snel.

Als extra steuntje in de rug kun je er ook voor kiezen om bepaalde ververbranders te gebruiken. Deze zijn zeker geen opzichzelfstaande oplossing voor overgewicht. Ze zullen je niet van dat ongewenste vet afhelpen zonder enige verdere moeite van jouw kant. Wat ze echter wel kunnen doen is helpen voorkomen dat je de hele dag rondloopt met hongergevoel en je de extra energie geven die je nodig hebt om intensiever te sporten.

6 Manieren om in 10 mnuten meer vet te verbranden. Voor drukke mensen die toch snel willen afvallen.

Share

Plaats een reactie

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.