6 Tips Die Je Helpen Kleinere Porties Te Eten

kleinere-porties-etenWil je een aantal kilo kwijt, dan is het belangrijk om te letten op de grootte van je porties. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan, want vaak schenken we helemaal niet zoveel aandacht aan de exacte hoeveelheden die we eten. Gelukkig zijn er een aantal handige tips die je daarbij kunnen helpen.

Koop portie platen

Van dit handige product heb je misschien al eens gehoord. Het is een simpel bord waarop heel duidelijk aangegeven staat hoe groot je porties horen te zijn: 50% fruit en groenten, 25% granen en 25% vlees en eiwitten. Zo kan je nauwelijks nog een fout maken tijdens het voorbereiden van je maaltijd, want de exacte verhoudingen staan al op het bord. Heel handig als je snel af wilt vallen, want daardoor eet je nooit meer teveel.

Eet gewoon de helft

Als je het gevoel hebt dat je altijd heel vol zit na je maaltijd schep dan gewoon eens een week lang de helft op van wat je normaal doet. Je zal merken dat je niet meer nodig hebt en dat het veel prettiger is om voldaan in plaats van vol je maaltijd te beëindigen.

Gebruik een Plate Topper

Dit product is zo eenvoudig dat je bijna niet kunt geloven dat het nog maar een jaar bestaat. De Plate Topper is een simpele plastic schaal die je kan gebruiken om maaltijden af te sluiten op een luchtdichte manier. Op die manier kan je maaltijden (of restjes van maaltijden) heel makkelijk bewaren voor later. Zo hoef je jezelf niet langer verplicht te voelen om die veel te grote porties helemaal op te eten, want met de Plate Topper kan je ze super makkelijk bewaren.

Gebruik kleinere borden

Door kleinere borden te gebruiken lijkt dat wat je opschept een grotere hoeveelheid dan als je hetzelfde op een groot bord schept. Gebruik dus de kleinste borden die je hebt om toch het gevoel te hebben dat de portie die je eet groot is.

Eet met stokjes

Met stokjes eet je langzamer, waardoor je sneller luistert naar het seintje dat je lichaam je geeft als je vol begint te raken. Je zal daardoor vanzelf minder grote porties eten.

Eet uit een snackbox

Als je af wilt vallen is het verstandig om geen brood meer te eten maar koolhydraatarme recepten klaar te maken en mee te nemen naar je werk. Om je portiegrootte in de gaten te houden is het handig om een snackbox te kopen. Dit geeft je het gevoel dat je boterhammen bij je hebt in een ouderwetse broodtrommel maar dit is dus niet het geval. Het verschil is dat er aparte ruimtes zijn voor verschillende porties. Zo ben je er zeker van dat je telkens de juiste hoeveelheid fruit, groenten, vlees, vis, ei en noten eet. Zo neem je je perfect geproportioneerde maaltijden overal met je mee.

Wil je weten op welke manieren je nog meer gewicht kunt verliezen? Klik dan hier.

Dit is een gast artikel, geschreven door Jasper Alblas. Jasper is de auteur van het 7×7 Afslank Receptenboek, een boek dat inmiddels al duizenden mensen succesvol en blijvend heeft helpen afvallen. Wil je meer weten over hoe deze recepten je kunnen helpen op een gezonde manier tot wel 2 kilo per week aan vet te verbranden? Klik hier.

Share