Afvallen Met Groene Thee

Je hoort regelmatig dat groene thee helpt bij het afvallen. Veel afslankproducten bevatten groene thee extracten. Er zijn inmiddels duizenden onderzoeken geweest naar de nuttige werkingen van groene thee. Hieruit is gebleken dat het drinken van groene thee allerlei gunstige invloeden heeft op je gezondheid én dat het inderdaad een goed hulpmiddel is bij het afvallen.

Groene thee en afvallen

Waarom werkt groene thee bij het afvallen? De fenolen(anti-oxidanten) die groene thee bevat, hebben een thermogene werking. Ze zorgen ervoor dat het lichaam sneller calorieën verbrandt. Oftewel, ze versnellen je stofwisseling. Hierdoor wordt het makkelijker voor je lichaam om vet te verbranden. Groene thee helpt ook bij het reguleren van je bloedsuikerspiegel. Hierdoor heb je minder last van hongergevoel. Dit komt natuurlijk erg goed van pas tijdens het diëten.

Groene thee bereiden

  • Kook water en laat dit ongeveer 5 minuten afkoelen. Het water moet een temperatuur hebben van tussen de 70 en de 80 graden. Dit is belangrijk omdat bij hogere temperaturen de anti-oxidatieve werking vermindert of zelfs verdwijnt.
  • Als het water voldoende is afgekoeld, schenk je het in een kopje en hang je het theezakje erin.
  • Laat de groene thee ongeveer 5 minuten trekken voordat je hem drinkt.
  • Voor optimale resultaten bij het afvallen is het het beste om groene thee zonder suiker of zoetjes te drinken. De smaak zal even wennen zijn, maar na verloop van tijd zul je hem zeker gaan waarderen.

Groene thee als hulpmiddel bij afvallen

Groene thee is een prima hulpmiddel bij het afvallen. Het drinken van 3 á 4 koppen groene thee per dag is niet alleen goed voor het afvallen maar ook voor je algehele gezondheid. Groene thee is echter geen korte termijn oplossing. De beste resultaten zul je hebben door er een gewoonte van te maken om iedere dag groene thee te drinken.

Share