De Leukste Manieren Om Thuis Calorieën Te Verbranden

Veel mensen willen graag wat meer lichaamsbeweging en wat minder lichaamsvet. Ze willen wat strakker in hun velletje zitten en wat losser in hun kleding.

Maar laten we eerlijk wezen… Niet iedereen staat te trappelen van ongeduld om weer eens een uur op de hometrainer, de loopband of in de sportschool te moeten doorbrengen.

Sterker nog, veel mensen hebben niet eens de tijd om zich 3 keer per week naar de sportschool te begeven.

Gelukkig zijn er ontzettend veel manieren om meer te bewegen zonder dat het aanvoelt als sporten. Hier zijn een aantal van de leukste manieren om thuis calorieën te verbranden:

Boksen

Boksen is niet alleen een goede manier om stoom af te blazen maar ook een super leuke manier om calorieën te verbranden.

Frustrerende dag achter de rug? Niets is zo lekker als je even helemaal uitleven op een boksbal. Hij incasseert bereidwillig al je frustraties.

Boksen is niet alleen goed om stoom af te blazen maar ook een enorm effectieve manier om snel calorieën te verbranden. Met een uurtje boksen kun je wel 550 kcal verbranden.

Als je denkt dat je hiervoor een grote bokszak moet aanschaffen dan heb je het mis.

Waarschijnlijk de simpelste manier om te beginnen met trainen is gewoon door te shaduwboksen. Maar het is natuurlijk veel leuker om ergens tegenaan te meppen.

Hier zijn een aantal super praktische oplossingen voor zonder dat je meteen een bokszak aan je plafond moet hangen…


Boks reflex trainer

Met deze boks reflex trainer verbrand je op een super leuke manier calorieën terwijl je tegelijkertijd je reactietijd en je hand-oog coördinatie verbetert.

Je kunt deze super handige boksbal overal mee naartoe nemen zodat je op elk gewenst moment een killer workout kunt doen. Perfect voor thuis training.

Bekijk op bol.com


Boksbal op voet

Boksbal op voet voor thuis training.

Deze boksbal is de perfecte oplossing voor mensen die graag thuis willen boksen. Je vult de standaard met water, stelt de boksbal in op de goede hoogte en je bent klaar om te gaan.

Hij neemt nauwelijks ruimte in beslag en je hoeft niet moeilijk te doen met bevestiging. Als je klaar bent met je training zet je hem eenvoudig in de hoek, tot de volgende keer dat je behoefte hebt om je af te reageren.

Bekijk op bol.com


Bokwa – Thuis Fitness Workout

Bokwa - een leuke manier om thuis calorieën te verbranden.

Bokwa is in Amerika al een tijdje razend populair maar wint nu ook in Nederland steeds meer terrein. Het is een super leuke full-body workout met bewegingen die gebaseerd zijn op letters en nummers. De bewegingen lijken erg op danspassen.

Bokwa kan door iedereen, van alle leeftijden worden beoefend. Van 4 tot 80 jaar oud. Als je kunt bewegen… kun je Bokwaen.

bokwa-thuis-fitness-programmaBokwa is super leuk om in een groep te doen maar je kunt het ook prima alleen in je woonkamer beoefenen. Het is niet alleen leuk maar tegelijkertijd ook lekker intensief zodat je in korte tijd de nodige calorieën zult verbranden… zonder dat het voelt alsof je aan’t sporten bent.

Dankzij het eenvoudige concept en de manier waarop de oefeningen zijn opgebouwd is Bokwa prima geschikt voor iedereen. Van hardwerkende moeders en tieners tot de ouderen onder ons, iedereen kan Bokwaen.

Bekijk op bol.com


Mini Trampoline

Mini-trampoline - super leuk om thuis een hoop calorieën mee te verbranden.

Voor de stuiterballen onder ons die geen tijd hebben om hun overtollige energie in de sportschool kwijt te raken is de mini trampoline de perfecte oplossing. Hij neemt maar heel weinig ruimte in en je kunt er heel veel leuke oefeningen op doen die snel een hoop calorieën verbranden.

Doordat de trampoline je een zachte ondergrond biedt om op te trainen, verminder je de kans op blessures in je gewrichten. Hij kan dan ook door jong en oud gebruikt worden voor een intensieve en effectieve cardio workout. Je kunt hem zelfs voor de tv neerzetten en trainen terwijl je geniet van je favoriete programma of sitcom.


Simply Fit Board

De ‘Simply Fit Board‘ is nog zo’n leuke gadget om tijdens het tv kijken een hoop extra calorieën te verbranden. Hij biedt een leuke en intensieve training voor je hele lichaam. Hoewel hij er in eerste opzicht misschien vrij simpel uitziet kun je met dit fitnessapparaat toch een hoop verschillende oefeningen doen. Je krijgt er zelfs een workout dvd bij die de mogelijkheden uitlegt.

Alleen al de basisoefening, die bestaat uit op de Simply Fit Board staan en dan heen en weer draaien, is al vrij intensief. Zeker als je deze vorm van bewegen niet gewend bent.

Als je klaar bent dan zet je hem in de hoek of schuif je hem onder het bed. Je kunt deze fitnessaccessoire ook eenvoudig overal mee naartoe nemen. Zo kun je altijd en overal een leuke workout doen wanneer het jou uitkomt. Dit gebruiksgemak en het feit dat het ook echt leuk is om te doen maakt de Simply Fit Board een goede keuze voor mensen die thuis wat extra willen bewegen.


Wii Fit Plus

Oké, als je er nog nooit van hebt gehoord dan heb je de afgelopen jaren waarschijnlijk onder een rots geleefd. We konden de WII Fit echter niet achterwege laten in deze lijst. Het is namelijk gewoon een super leuke manier om wat extra calorieën te verbranden.

De grote hoeveelheid verschillende workouts, trainingsschema’s en leuke spellen die hij biedt maken van de Wii Fit Plus een ware thuis fitness topper. Je kunt ze prima alleen doen maar ze zijn ook heel leuk in competitieverband met vrienden of familie.

Door de grote variëteit gaat het ook nooit vervelen. Bepaal waar je zin in hebt… yoga, boksen, kung-fu of een hindernisbaan en je kunt aan de slag.


Zumba

zumba dansen

Met Zumba dans je je op vrolijke Latijns Amerikaans muziek naar een strakker en fitter lichaam. Zumba is in de loop der jaren ontzettend hard in populariteit gegroeid. Het wordt ook al op veel sportscholen gegeven. Met deze Zumba thuis workout kun je echter ook prima vanuit je woonkamer genieten van deze leuke en intensieve workout.

Als je van dansen houdt dan is dit de perfecte manier om na een drukke dag alles er even helemaal uit te gooien.

Als je van dansen houdt dan is Zumba een ontzettend leuke manier om wat extra calorieën te verbranden.

Meer over afvallen met Zumba


Xco

Als je op zoek bent naar een leuke en dynamische thuis workout waarbij je even flink kunt zweten, dan is Xco zeker iets voor jou.

Een belangrijk verschil tussen trainen met gewone gewichten zoals een kettlebell of dumbbells en Xco is de ‘reactive impact’. Aan het begin van iedere teruggaande beweging, schiet het grit in de Xco buis door. Dit zet je spieren extra aan het werkt waardoor de training gelijk een heel stuk intensiever wordt.

Meer over Xcore training


Wiebelkussen

Vrouw die buiten oefeningen doet op een balanskussen.

Een wiebelkussen is een super leuke manier om niet alleen wat extra calorieën te verbranden maar tegelijkertijd ook je balans, stabiliteit en motoriek te verbeteren. Daarnaast kun je het gebruiken om tijdens het zitten je core spieren te trainen, je doorbloeding te verbeteren en zelfs – zo toont onderzoek aan – je concentratievermogen te verbeteren.

Zie ook: Wiebelkussen – Waarom je er een nodig hebt


Zoals je ziet hoeft bewegen niet saai of vervelend te zijn. Je hoeft er ook zeker niet voor naar de sportschool. Er zijn ook diverse leuke manieren om thuis meer calorieën te verbranden.

De leukste manieren om thuis meer calorieën te verbranden. Afvallen en thuis trainen worden een stuk leuker als je niet het gevoel hebt dat je aan het sporten bent.

Share