Snel je Buikvet Kwijt

Buikvet verliezen is vaak wat je uiteindelijk wil je bereiken wanneer je op dieet gaat. Weinig soorten vet hebben zoveel invloed op hoe je lichaam er in het geheel uitziet als buikvet.

In dit artikel vertelde ik je al de 2 stappen die je kunt nemen om je buikvet te verbranden. Hier gaan we er iets dieper op in.

Soorten buikvet

Buikvet verliezen is echter niet altijd eenvoudig. Er zijn twee soorten buikvet: inwendig en oppervlakkig buikvet. Die eerste soort is eigenlijk niet erg schadelijk, want ze dient om je interne organen te omringen en te bufferen, als een kussentje. Het oppervlakkige buikvet heeft echter geen gezonde functie buiten het opslaan van reserve-energie.

Aan de hand van jouw BMI index kun je onder andere zien of je te veel lichaamsvet en dus vaak ook te veel buikvet hebt. Het berekenen van je BMI is de makkelijkste manier om inzicht te krijgen in jouw mate van overgewicht.

De energiebalans van je lichaam

Wat je nodig hebt om buikvet te verliezen is eigenlijk heel eenvoudig: je moet ervoor zorgen dat je lichaam meer energie verbruikt dan het binnenkrijgt. Op die manier moet je lichaam zijn reserves aanspreken: oppervlakkig buikvet dus.

Krachttraining maakt komaf met buikvet

racht-training-vet-verbrandenKrachttraining is de manier bij uitstek om je lichaam energie te laten verbranden en bovendien zorg je er zo ook voor dat je geen spiermassa verliest tijdens het diëten. Dat is namelijk een erg reëel gevaar, want je spieren bevatten ook energie, dus die kunnen ook afgebroken worden als reserve, maar dat wil je natuurlijk niet.

Door krachttraining te doen, geef je een duidelijk signaal aan je lichaam dat je vet wilt verbranden en geen spieren.

De beste oefeningen voor het verbranden van vet zijn intensieve krachtoefeningen zoals gewichtheffen. Je kan ook vet verbranden door aerobe oefeningen zoals hardlopen, maar dat gaat over het algemeen wat trager omdat het minder intensief is.

Stap echter niet in de leugen dat het mogelijk zou zijn om met buikspieroefeningen alleen buikvet te verbranden. Dit wordt ‘spot reduction’ genoemd… en het is een mythe. Er zijn echter wel buikspiertrainers waarmee je, naast je buikspieren, ook een heleboel andere oefeningen mee kunt doen.

De beste oefeningen om vet te verbranden zijn ‘compound oefeningen’ die meerdere spiergroepen tegelijkertijd aan het werk zetten.

Zie ook: Snel buikvet verbranden met deze twee oefeningen

Wat moet je eten om buikvet te verbranden?

Wil je gewicht verliezen, dan is je dieet minstens even belangrijk als de sport die je doet. Eerder zeiden we al dat je meer energie moet verbruiken dan je inneemt. Door veel te sporten en je calorie-inname te beperken, kan je beide doen, zodat je op een super efficiënte manier buikvet verliest.

PSST… Wist je dat succesvol afslanken voor 80% van je dieet afhangt? Download ons GRATIS e-boek en ontdek de 7 simpele trucs die je vandaag nog kunt toepassen om direct je stofwisseling te versnellen en meer vet te verbranden.

Je moet wel goed opletten met welke dingen je uit je dieet schrapt, want niet alle calorieën zijn gelijk. Zelfs wanneer je heel weinig calorieën eet, kan het zijn dat je toch nauwelijks buikvet verliest. Dat komt omdat je de verkeerde dingen uit je dieet hebt geschrapt.

Vet, suikers en eiwitten

Energie krijg je uit suikers, vet en eiwitten. Dat zijn de drie zogenaamde “macronutriënten” die in elk dieet wel min of meer aanwezig zijn. Zij leveren de calorieën die je nodig hebt om de dag door te komen. Probeer niet om alle calorieën uit je dieet te schrappen, want dat zal je nooit lukken en het is erg ongezond.

Zoals we eerder al zeiden, zijn niet alle calorieën gelijk. Eiwitten zijn over het algemeen gezonder dan vetten en suikers. Dat komt omdat suikers heel makkelijk omgezet worden in vetten en dat wil je natuurlijk vermijden. Eiwitten leveren pure energie, samen met aminozuren die je lichaam nodig heeft om gezond te blijven.

Het belangrijkst is dat je goed let op je inname van koolhydraten. Dat is de reden dat de meeste dieetboeken erop gericht zijn om de hoeveelheid koolhydraten die je eet te verminderen.. Er zijn trouwens heel wat natuurlijke (plantaardige) vetten die je niet hoeft te vermijden in je dieet en die best gezond zijn.

Let op met wondermiddeltjes

Veel mensen beweren dat er wondermiddeltjes zijn die je zullen helpen met vet verbranden. Sommigen dichten bijna magische eigenschappen toe aan pure chocolade, bosbessen, rode pepers en avocado. Hoewel veel superfoods wel degelijk rijk zijn aan gezonde voedingsstoffen, zijn het geen wondermiddelen. Dat soort uitspraken moet je echter telkens met een korreltje zout nemen.

Afvallen doe je niet door chocolade te eten, maar door hard te werken aan een intense sport-routine en een slim dieet met weinig suikers en calorieën te volgen.

Er zijn vetverbranders die je een steuntje in de rug kunnen bieden bij het afvallen. Ze kunnen helpen om je hongergevoel te verminderen, je meer energie te geven en je stofwisseling te versnellen. Zo is bijvoorbeeld van Glucomannan in diverse onderzoeken aangetoond dat het wel degelijk kan helpen bij het afvallen. Het zijn echter geen wondermiddeltjes die een gezond dieet of voldoende beweging vervangen.

Wil je op een snelle, gezonde en natuurlijke manier van je buikvet af? Dan is de beste manier nog altijd om gezond te eten, te letten op je calorie inname en voldoende te bewegen.

Snel je buikvet kwijt? Dit is waarom wondermiddeltjes niet bestaan, buikspieroefeningen niet helpen... en wat je echt kunt doen om zo snel mogelijk van buikvet af te komen.

Share