Zelf Gezonde Eiwitrepen Maken Met Deze Simpele Recepten

Wil je liever zelf je eiwitrepen maken in plaats van aangewezen te zijn op de kant-en-klare repen die je in de supermarkt vindt? Het is veel makkelijker dan je denkt. Voor deze simpele eiwitreep recepten heb je niet eens een oven nodig… wel een diepvries.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je liever zelf je eiwitrepen maakt. De meest voor de hand liggende is dat de meeste repen die je in de supermarkt vindt een hoop toegevoegde suiker en andere rotzooi bevatten. Door je eigen eiwitrepen te maken weet je tenminste precies wat erin zit.

Een andere reden is misschien geld. Hoewel het (iets) meer moeite kost om je eigen proteïne repen te maken is het doorgaans een stuk goedkoper dan de kant-en-klare repen.

Proteïne repen maken zonder oven

De eiwitreep recepten op deze pagina zijn ‘no-bake’. Dat houdt in dat je geen oven nodig hebt om ze te maken.

Je legt de mengsels een half uurtje in de diepvries om uit te harden zodat je ze makkelijk in repen kunt snijden. Die repen kunnen vervolgens tot één maand in de diepvries bewaard worden.

Je kunt dus heel eenvoudig een voorraadje eiwitrepen aanleggen waar je de komende weken mee vooruit kunt. Haal de repen die je die dag wilt eten (als gezond tussendoortje of post-workout snack) uit de diepvries en doe ze in een plastic bakje. Je kunt ze dan makkelijk meenemen naar, je werk, school of de sportschool.

Simpele Eiwitreep recepten

Deze simpele eiwitreep recepten bestaan uit slechts een handje vol ingrediënten, bevatten geen toegevoegde suikers of andere rotzooi en zijn in verhouding een stuk goedkoper dan de repen die je in de winkel koopt.

De belangrijkste eiwitbron in deze repen is vanille Whey proteïne poeder. Dit is een verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Wij raden echter deze aan omdat hij de hoogst mogelijke kwaliteit whey eiwitten bevat en vrij is van toegevoegde suikers.

Chocolade proteïne reep

chocolade-eiwitreep

Deze heerlijke chocolade eiwitreep bevat onder meer pure cacao, wat rijk is aan antioxidanten en amandelmeel, een uitstekende natuurlijk bron van eiwitten.

Ingrediënten

Bereiding

Doe de amandelen in een blender en maal ze fijn (natuurlijk niet nodig als je kant-en-klaar meel gebruikt). Houd 2 eetlepels amandelmeel apart. Voeg aan de rest van het meel de dadels toe en blend deze tot je een egaal mengsel hebt.

Voeg aan dit mengsel de overige ingrediënten toe en mix alles goed. Neem een bakblik van 20 cm bij 20 cm en bekleed het met bakpapier (of plastic folie). Doe het het mengsel in en verspreid het egaal over het blik. Strooi hier de 2 eetlepels amandelmeel overheen die je apart hebt gehouden en druk het desnoods een beetje aan.

Zet het blik met het mengsel minimaal 30 minuten in de diepvries. Haal het uit de diepvries, en snijd het mengsel in 8 repen. Deze chocolade eiwitreep bevat ongeveer 157 calorieën per reep.

De repen kunnen tot één maand in de diepvries bewaard worden.

Succesvol afslanken hangt voor 80% van je dieet af. Download ons GRATIS e-boek en ontdek de 7 simpele trucs die je vandaag nog kunt toepassen om direct je stofwisseling te versnellen en meer vet te verbranden.

Haver Proteïne reep

haver-eiwitreep

Deze haver eiwitreep gebruikt naast whey proteïne poeder ook pindakaas als gezonde bron van eiwitten.

Ingrediënten

Bereiding

Doe de pindakaas, honing en melk samen in een schaal en mix ze tot je een egaal mengsel hebt.

Doe de havervlokken, whey proteïne, cacao nibs en zout in een aparte schaal en meng ze eveneens. Voeg nu de twee mengsels bij elkaar en mix ze weer goed.

Neem een bakblik van 20 cm bij 20 cm en bekleed het met bakpapier (of plastic folie). Doe het het mengsel in en verspreid het egaal over het blik. Strooi hier desgewenst nog wat cacao nibs overheen om te garneren en druk ze een beetje aan.

Zet het blik met het mengsel minimaal 30 minuten in de diepvries. Haal het uit de diepvries, en snijd het mengsel in in 8 repen. Deze chocolade eiwitreep bevat ongeveer 180 calorieën per reep.

De repen kunnen tot één maand in de diepvries bewaard worden.

Kokos Eiwitreep

kokos-eiwitreep

Deze kokos eiwitreep bevat onder meer amandelmeel en chiazaad als gezonde bronnen van eiwitten.

Ingrediënten

Bereiding

Doe de pindakaas, honing en melk in een schaal en mix ze tot je een egaal mengsel hebt. Doe het amandelmeel, lijnzaad, kokos, whey proteïne en chiazaad in een aparte schaal en meng ze eveneens. Houd daarbij 1 eetlepel kokos apart voor later.

Voeg nu de twee mengsels samen en mix ze nog eens goed.

Neem een bakblik van 20 cm bij 20 cm en bekleed het met bakpapier (of plastic folie). Doe het het mengsel in en verspreid het egaal over het blik. Strooi hier de resterende kokos overheen en druk het een beetje aan.

Zet het blik met het mengsel minimaal 30 minuten in de diepvries. Haal het uit de diepvries, en snijd het mengsel in in 8 repen. Deze chocolade eiwitreep bevat ongeveer 190 calorieën per reep.

De repen kunnen tot één maand in de diepvries bewaard worden.

Tip: Chiazaad is een geweldige bron van eiwitten en gezonde vezels. Probeer ook eens deze chiazaad pudding recepten. Ze zijn heerlijk als ontbijt of gezonde snack.

Zijn eiwitrepen goed of slecht?

Zijn eiwitrepen nu eigenlijk goed of slecht voor je? Het antwoord is… dat hangt er van af!

De eiwitreep recepten die je op deze pagina vindt bevatten geen toegevoegde suikers, geur-/kleur-/smaakstoffen of conserveermiddelen. Dat maakt ze een stuk gezonder dan de meeste eiwitrepen die je in de supermarkt zult aantreffen.

Er is echter nog iets waar je op moet letten, zeker als je wilt afslanken, en dat is de hoeveelheid calorieën die je binnenkrijgt!

Eiwitrepen, of je ze nu zelf maakt of in de winkel koopt, bevatten over het algemeen behoorlijk wat calorieën. Als het goed is krijg je de meeste van deze calorieën echter binnen in de vorm van eiwit… niet suiker.

Een voordeel van eiwit boven suiker is dat je lichaam er veel langer over doet om het te verteren. Dit leidt ertoe dat je langer een voldaan gevoel hebt.

In tegenstelling tot suiker (wat zorgt voor een korte energiepiek gevolgd door een dip) is eiwit een langwerkende bron van energie. Dit maakt eiwitrepen een goede keuze als tussendoortje… mits je er niet teveel van eet.

Op zoek naar meer gezonde snack ideeën? Probeer dan ook eens deze gezonde mueslirepen. Net als de eiwitrepen in dit artikel zijn ze super makkelijk te maken en veel gezonder dan de kant-en-klare repen die je in de winkel vindt.

Zelf heerlijke, gezonde eiwitrepen maken met deze simpele recepten. Je hebt er niet eens een oven voor nodig en je kunt ze tot één maand in de diepvries bewaren.

Share